Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Olof Ohlsson

Personer från Västra Götaland köar för att få vaccintid i Halland

Majoriteten av de som vaccinerades i Halland under helgen var från Västra Götalandsregionen, skriver SVT Väst. Det har bland annat bidragit till ökad belastning på Särö vårdcentral – där man inte behöver vara listad för att få sitt vaccin.

ANNONS

Catharina Johansson, sjuksköterska på Särö vårdcentral, berättar för SVT att de har fått allt fler telefonsamtal under den senaste tiden. Anledningen: det är svårt att få vaccintid i sin egen region, Västra Götaland.

– Det är en ökad belastning och en sköterska går i princip åt bara för att ta covidsamtalen. Plus att vi har en värdinna ute i väntrummet för att se till att avstånd hålls och för att svara på frågor, säger sjuksköterskan Catharina Johansson, till SVT Väst.

Så här många har fått sitt vaccin i Halland

Än så länge har 1 200 personer från Västra Götaland fått vaccinera sig i Halland. Utöver det har 2 800 personer från VGR bokat tid för vaccinering.

– Av dem som vaccinerade sig i helgen var drygt 60 procent listade i Västra Götaland, säger Catharina Johansson, sjuksköterska på vårdcentralen, till kanalen.

De flesta väljer att boka tid i norra Halland

Majoriteten av de som kommer från andra län väljer att boka vaccintid i norra Halland. Och de senaste dagarna har 25 procent av alla vaccintider bokats av folk som kommer från andra län.

– Det ställer till en del problem för oss eftersom vi får vaccin efter vår befolkningsmängd. Vi för en dialog med Folkhälsomyndigheten om en eventuell omfördelning av vaccindoser, säger Karin Hesselgard, förvaltningschef för närsjukvården i region Halland, till SVT Väst.

LÄS MER:Hundratals från VGR vaccinerade mot covid-19 i Halland

ANNONS