Pengarna från Folkspel är inte öronmärkta till något specifikt i en verksamhet. HK Aranäs väljer dock att investera allt i sina ungdomar. OBS: Bilden är från en tidigare ungdomsturnering i Kungälv.
Pengarna från Folkspel är inte öronmärkta till något specifikt i en verksamhet. HK Aranäs väljer dock att investera allt i sina ungdomar. OBS: Bilden är från en tidigare ungdomsturnering i Kungälv. Bild: Petter Ullberg

Pengaregn över klubbarna i Kungsbacka – HK Aranäs får en halv miljon kronor

Handbollsklubben Aranäs får drygt 500 000 kronor i årsutdelning för att ha sålt Bingolotto och Sverigelotten.
– Pengarna är jätteviktiga för oss, säger ordföranden Mattias Hallendorff.

ANNONS
LocationKungsbacka|

De populära lotterna ges ut av Folkspel – som i veckan meddelade att föreningar och organisationer runt om i Sverige nu får dela på 320 miljoner kronor.

Över en miljon av de kronorna skickas till Kungsbacka, och handbollsklubben Aranäs återfinns i topp med 510 798 kronor i utdelning.

– Ett välkommet besked! utbrister ordföranden Mattias Hallendorff.

– Det finns en inarbetad tradition och kultur i vår förening att sälja lotterna. Det är något vi jobbar väldigt aktivt med varje år, fortsätter han.

HK Aranäs ordförande Mattias Hallendorff berättar att alla pengar kommer investeras till klubbens ungdomar.
HK Aranäs ordförande Mattias Hallendorff berättar att alla pengar kommer investeras till klubbens ungdomar. Bild: Bobbo Lauhage

Satsas på ungdomarna

Pengarna från Folkspel är inte öronmärkta till något specifikt i en verksamhet. HK Aranäs väljer dock att investera allt i sina ungdomar.

ANNONS

– För den här halvmiljonen kommer vi att betala hallhyror, personal och köpa in material. Förra året omsatte klubben totalt 14,5 miljoner och ungdomsverksamheten stod för omkring 60 procent av den summan, säger Mattias Hallendorff.

Klubbens A-lag på herrsidan spelar som bekant i Handbollsligan och damerna återfinns i den näst högsta serien, Allsvenskan.

– Men elitverksamheterna finansieras sedan tidigare genom sponsor- och evenemangsintäkter, säger Aranäs ordförande Mattias Hallendorff.

Topp 10: Föreningarna som fick mest pengar i Kungsbacka

1) HK Aranäs: 510 798 kronor.

2) Kungsbacka IF: 436 287.

3) Lerkils IF: 322 819.

4) IFK Fjärås: 257 247.

5) Särö IK: 187 870.

6) Särö Seahawks: 149 290.

7) Onsala Innebandy: 121 039.

8) Tölö IF: 98 831.

9) Frillesås FF: 97 445.

10) Löftadalens Dragkampklubb: 90 742.

FOTNOT: Siffrorna ovan gäller mellan hösten 2021 och våren 2022. Sedan 1991 har försäljningen av Bingolotto och Sverigelotten genererat 17,5 miljarder kronor till svenskt föreningsliv.

Källa: Folkspel.

LÄS MER:Kommunen skänkte föreningen en kvarts miljon: ”Känns schysst”

LÄS MER:Högtryck i sporthallen på Aranäs hemmapremiär

LÄS MER:Frillesås laddar för premiär: ”Spelar modernt spel”

ANNONS