På tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till Västra Hagen med anledning av en brand.
På tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till Västra Hagen med anledning av en brand. Bild: Stefan Bennhage

Pelletspanna i villa orsakade brand: ”Varit lite besvärligt”

På tisdagskvällen larmades sex enheter från räddningstjänsten till en villa i Västra Hagen med anledning av en brand. Väl på plats visade det sig vara en pelletspanna som fattat eld av okänd anledning. Räddningstjänsten var på plats under hela natten för bevakning.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan elva på tisdagskvällen som larmet om en brand inkom till räddningstjänsten. Sex enheter kallades till platsen.

– Vi har precis anlänt till platsen och kan konstatera att vi har en rökutveckling från en pelletspanna i ett separat rum, mer än så vet jag inte i nuläget, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, vid klockan 23.20.

Enligt räddningstjänsten ska det handla om en rökutveckling i ett pannrum, men de har i nuläget inga uppgifter om vad som kan vara orsaken.

”Det har varit lite besvärligt”

Vid klockan 00.50 under natten mot onsdagen berättade räddningstjänsten att de var kvar på plats och arbetade med släckning.

ANNONS

– Det har varit en brand under en pelletsbrännare och vi är kvar på plats där. Det har varit lite besvärligt att komma åt, se och att släcka den här branden ordentligt, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten berättade att det inte fanns någon spridningsrisk till omkringliggande delar av fastigheten, utan att branden var koncentrerad till pannrummet.

Bevakar platsen hela natten

Vid klockan 02.30 under natten var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats.

– Branden är släckt men i och med att det varit ett lite komplicerat släckningsarbete där så kommer vi att behöva vara kvar för bevakning under hela natten. Detta för att se så att det inte återantänder på nytt, säger Mattias Kapocs.

Kan det vara extra farligt med en brand i en pelletspanna?

– Det kan vara farligt eftersom branden i sig kan sprida sig, men det finns ingen explosionsrisk eller liknande, säger Mattias Kapocs.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS