Pär fångade misstänkt cykeltjuv på film

I april fick Pär Hessler och hans fru sina elcyklar stulna precis utanför ytterdörren. Efter det satte Pär upp övervakningskameror och tidigare i veckan fångade de en okänd kvinna som dök upp mitt i natten.
– Ska de komma igen tänkte jag, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Elcyklarna som Pär Hessler och hans fru köpt var inte ens ett år gamla när de stals utanför familjens hus i Kungsbacka i mitten av april. Under samma tillfälle stals också flera andra cyklar i området.

Efter stölden, som Pär polisanmälde, köpte familjen två nya elcyklar. För att förhindra att även de stals installerade de en övervakningskamera som kopplades till hemlarmet. Det var genom den han fick syn på en kvinna som varit inne på tomten mitt i natten.

LÄS MER:Nej till minskade busslinjer – ja till fler tågstopp i Åsa

– Då blev man ju lite lätt irriterad att ska de komma igen. Så vi har tagit in cyklarna, men vi kan inte ha dem inne hur länge som helst, säger Pär Hessler.

Fotade cyklarna mitt i natten

Kvinnan som syns på filmen dyker upp strax innan klockan 01 natten till i måndags och fotar två cyklar som finns i utrymmet. Sedan går hon därifrån.

– Det är precis samma plats som de första cyklarna stals, utanför ytterdörren. Där står cyklarna hyfsat skyddade mot regn, säger Pär.

LÄS MER:Polisen söker vittnen: ”Har en teori om var branden startat”

Även händelsen med kvinnan som fotar cykeln är nu anmäld till polisen. Pär Hessler har delat filmen på Facebook – för att varna andra i området.

– Det gjorde jag för att göra folk uppmärksamma för att ta in sina cyklar och ha lite koll, eftersom de gjorde så förra gången att de stal flera, säger Pär Hessler.

Bra med bildmaterial

Lotta Collin är gruppchef på utredningsenheten i Kungsbacka. Hon säger att det är lättare för polisen att utreda cykelstölder om det finns bildbevis.

– Då hämtar vi in filmen och försöker identifiera personen med hjälp av våra interna kanaler, säger Lotta Collin.

Men, det är ovanligt att en gärningsperson stjäl cyklar utanför villor.

– Det vanliga är att det sker utanför hyreshus eller större allmänna platser, säger Lotta Collin.

Är det en liga som härjar i Kungsbacka?

– Jag vet inte det just nu, men här hos oss skulle jag tro att det mest är lokala gärningsmän. Jag kan inte säga att vi direkt haft någon liga här i området, säger Lotta Collin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS