Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Pampiga lyxvillan i Hanhals till salu – blev klickmagnet på Hemnet

Nu säljs ett hus i Hanhals som är något utöver det vanliga. 16,95 miljoner kronor är prislappen på fastigheten, som bland annat innehåller vinkällare, biosalong och bastu, beläget alldeles vid havet.
– Det är sällan jag slänger mig med ordet ”unik”, men det här verkligen något som sticker ut och jag vågar påstå att detta är unikt i sitt slag, säger fastighetsmäklaren Gustav Westergren.

Gustav Westergren, fastighetsmäklare hos Husman Hagberg, tycker att bland annat byggnadens arkitektur är utmärkande. Huset är byggt i trä, och sitter ihop med ett stort trädäck i flera nivåer. I anslutning till uteplatsen finns pergola, utekök och ett spabad.

– Det är modernt och byggt med naturnära material som smälter ihop bra omgivningen. Jag älskar att det inte bara är vitt, på så sätt sticker det ut. Tack vare de stora fönstren får man ändå in mycket ljus. Sammantaget skapas en harmoni och mer lounge-aktig vibe, säger Gustav Westergren.

LÄS MER: Basketstjärnan Jonas Jerebko säljer sin lyxvilla i Onsala

Enormt intresse på Hemnet

Intresset för huset har varit stort. Totalt har man fått över 20 000 klick på annonsen på Hemnet, vilket är klart flest i Kungsbacka kommun, och runt 100 intresseanmälningar.

– Det skiljer sig lite från det vanliga att marknadsföra den här typen av objekt. Även om Kungsbacka är en kapitalstark kommun så har vi försökt nå ut till potentiella köpare över hela landet, bland annat genom sociala medier. Vi har haft intresserade både från Stockholm och från norra och södra Sverige, säger Gustav Westergren.

LÄS MER: Ölmanäs slott i Åsa är till salu

Stod färdigbyggt 2019

Huset byggdes mellan 2018 och 2019 av de tidigare ägarna. Tomten ligger på totalt 1 495 kvadratmeter, varav 258 utgörs av själva byggnaden.

Hur vanligt är det att man flyttar ut så snabbt när man uppfört ett sådant bygge?

– Det händer. Livsförändringar händer ju alla. De nuvarande ägarna älskar verkligen huset, men precis som för många andra så inträffar det annat i livet som påverkar, säger Gustav Westergren.

Gott om dyra villor i kommunen

Under det gångna året har flera uppmärksammade lyxvillor och andra fastigheter sålts i Kungsbacka kommun. I september lade basketstjärnan Jonas Jerebko ut sin villa i Onsala till försäljning, till ett pris av närmare 30 miljoner kronor. I oktober lades också det så kallade ”Ölmanäs slott” ut till försäljning, en fastighet som är belägen i Åsa.

Under sommaren var det också många fastigheter som lades ut till försäljning med dyra prislappar. Bland de mest exklusiva husen fanns exempelvis en över 100 år gammal villa i Särö som såldes för 21 miljoner kronor, samt en nybyggd bostad i Onsala som hade ett startpris på 16,2 miljoner.

LÄS MER: Här är fyra pärlor i Kungsbacka – till salu just nu

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.