Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Oviss väntan i kylan för resenärerna på resecentrum

Rälsen är öde och de flesta tränger in sig i värmen som vänthallen erbjuder. Men några håller envist till ute i kylan i väntan på besked om hur de ska ta sig vidare från Kungsbacka.
– Det är elfel i Göteborg och vissa spår går inte att köra, säger Onsalabon Kikki Öbo som väntar på besked.

LÄS MER: Inställda morgontåg och strandsatta resenärer: ”Vi får gå hem”

Fredagsmorgonen kom med minusgrader som stack söder om tiogradersmarkeringen. Och med ytterligare snöfall under torsdagskvällen och natten kom problemen i kollektivtrafiken kanske inte oväntat. Utanför vänthallen står Niklas Winblad från Mölndal med en mugg rykande kaffe.

– Västtrafik hade ställt in sina tåg, men jag lyckades ta mig hit med ett Öresundståg. Fast nu vet jag inte riktigt. Jag ska till Hede station, och det ska komma en buss, säger han med ett inte allt för stressat uttryck.

Hans telefon ringer, och det är från jobbet. Dock verkar det inte som att verksamheten faller helt på grund av hans försening.

– Nej, det var en säljare som ringde. Men jag hade planerat en kortare dag i dag. Nu får jag nog jobba över i stället, säger Niklas Winblad och skrattar.

LÄS MER: Snöoväder i Kungsbacka – få de senaste uppdateringarna

Ersätts med...?

På perrongen står Kikki Öbo och pratar med en annan resenär. De ska till Göteborg, men informationen är lite oklar. Den digitala skylten meddelar att tågen från Västtrafik ersätts med... och sen ingenting mer.

– Ersätts med vadå? undrar Kikki Öbo.

Hon berättar att onsdagen blev kaotisk, och hoppas slippa liknande tider i dag.

– Då tog det sex timmar att komma hem till Onsala. Det slutade med att jag fick åka taxi. Vi får väl se. Det är ju elfel på centralen i Göteborg, och vissa spår går inte att köra.

LÄS MER: Efter snöfallet – hård åtgång på pulkor: ”Säger bara swish”

”Meddelat att jag kanske inte kommer”

En buss stannar till och av hoppar Amanda Hellstrand som bor i Kolla. Exakt hur det blir nu när hon klivit av, det vet hon inte.

– Bussen gick ju från Kolla, men nu vet jag inte. Fast jag har meddelat jobbet att jag kanske inte kommer om det blir problem. Det är ju tyvärr inte så mycket mer man kan göra, säger hon.

Plötsligt knastrar det till i ledningarna och ett tåg dundrar förbi stationen i ett snömoln som sätter hela perrongen i dimma. Men det stannar inte i Kungsbacka. Däremot hörs snart en röst i högtalarna som räknar upp vilka av Västtrafiks tåg som är inställda.

– Tågen ersätts med bussar, meddelar rösten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.