Okänd person närmade sig barn på Kollaskolan

Elever på Kollaskolan blev under måndagen kontaktade av en okänd person på ett enligt skolan mycket olämpligt sätt. Rutinerna för var barnen får vistas utomhus har nu ändrats – och personalen ska vara vaksamma om de ser okända personer vid skolan.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Tidigare i somras blev tre flickor på skolan sexuellt ofredade i Kungsbacka, vilket Kungsbacka-Posten tidigare skrivit om. Under måndagen skedde ytterligare ett närmande mot barn när en okänd person kontaktade några elever på skolgården.

Rektorerna valde då att samma dag gå ut med information om händelsen. Enligt utskicket lekte de drabbade eleverna under fritidstid och den okända personen ska ha närmat sig dem på ”ett mycket olämpligt sätt”. Barnen tog sig därifrån, informerade personal och polisen kom omgående till skolan.

– Vi agerade utifrån våra rutiner och kontaktade föräldrar och polis. I samråd med polisen skickade vi ut information till alla föräldrar på skolan, säger Linda Almqvist, rektor för årskurs F till 3.

ANNONS

Hon uppger även att eleverna som var med om händelsen erbjudits kuratorstöd.

Polisen har enligt utskicket bett Kollaskolan förmedla vikten av att barn som rör sig i området inte är ensamma och gärna ska gå med en kompis.

Vad har ni fått för reaktioner från föräldrar?

– Det är några som hört av sig och de är tacksamma att vi går ut med informationen. Det är en stor skola med många elever och föräldrar. Det vi hört är att det är obehagligt att det hänt i ens närområde, men man är ändå trygga med att vi gått ut med informationen.

Inga besök i skogen efter händelsen

Sedan måndagens händelse har skolan ändrat hur de arbetar med sina utevistelser för barnen. De kommer främst hålla sig inom skolans inhägnade område. Ska de lämna skolan kommer de gå till lekplatser eller platser med öppna ytor.

– Vi kommer inte vara i skogen tills vidare, säger rektorn Linda Almqvist.

All personal har även uppmärksammats på att vara speciellt vaksamma om okända personer rör sig runt Kollaskolan.

Första skoldagen under tisdagen

Under tisdagen vankades höstens första skoldag och skolan har valt att inte gå ut med information om händelsen till eleverna. Första skolveckan har de ett naturligt fokus på arbete med värdegrund, trygghet, regler och att lära känna klasserna, uppger Linda Almqvist.

ANNONS

– Har elever frågor är personalen beredda att svara på dem, vi vill inte skapa oro och rädsla. Vi som har lågstadiet har små elever, vi måste agera lugnt och tryggt så de känner sig säkra, säger hon.

LÄS MER:Ung flicka antastad vid gångtunnel – kan ha kopplingar till våldtäktsförsök

LÄS MER:Flicka utsatt för våldtäktsförsök i Kungsbacka

LÄS MER:Nya uppgifter: Eleven utsattes för sexuellt ofredande

ANNONS