Nytt vaccin mot covid på väg till Kungsbacka: ”Ska ge längre skydd”

Nu öppnar åter vaccinationscentralen i Kungsbacka för drop in-vaccinering mot covid-19. Samtidigt är ett nytt och uppdaterat vaccin på väg till Kungsbacka.
– Vi vill göra det enkelt att vaccinera sig med höstdosen, säger Bibi Estev, Region Halland i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sedan 1 september är vaccineringen med höstens påfyllnadsdos i gång för rekommenderade grupper i Halland, och hittills har runt 11 000 personer fått vaccin.

Sedan i måndags kan alla som är över 18 år ta sin påfyllnadsdos, och från och med onsdag 7 september kan man göra det via drop in på någon av regionens vaccinationscentraler i Kungsbacka, Varberg eller Halmstad.

I Kungsbacka ligger vaccinationscentralen i Elektronen på Industrigatan 2A. Vilka dagar och tider det är öppet för drop in kan du se i faktarutan längst ner.

– Vi vill göra det enkelt att vaccinera sig med höstdosen genom att erbjuda drop in, som ett komplement till tidsbokningen. Vi kommer ha två köer som tidigare, en för tidsbokad vaccination och en kö för drop in. Vi hoppas att så många som möjligt som rekommenderas vaccination, vaccinerar sig för att få ett bra skydd mot svår sjukdom, säger Bibi Estev, områdeschef för pandemiuppdrag vid Region Halland.

ANNONS

Nytt vaccin på gång

Ett nytt och uppdaterat vaccin mot covid-19 är på väg till Halland och beräknas enligt regionen levereras i mitten av september. Vaccinet är uppdaterat med den variant av omikron som först kom till Sverige och är bara godkänt för påfyllnadsdos. Alla vaccinationscentraler och vaccinerande vårdcentraler ska så snart som möjligt gå över till det nya vaccinet.

Men regionen rekommenderar ändå att man inte ska vänta på det uppdaterade vaccinet.

– Det viktigaste är att vaccinera sig om man rekommenderas vaccination – vänta inte! De nuvarande vaccinen ger i stort sett lika bra skydd mot svår sjukdom och död i covid-19 som det nya kommer att göra. Vår förhoppning är att de uppdaterade vaccinen ska ge ett något längre skydd och bättre effekt på smittspridningen i samhället, men för individen är de nuvarande och det nya vaccinet likvärdigt, säger Sandra Samuelsson, biträdande smittskyddsläkare vid Region Halland i pressmeddelandet.

Drop in-vaccination mot covid-19

Öppettider för drop in på Industrigatan 2A i Kungsbacka

Vecka 36

Onsdag 7 september kl. 12-20

Fredag 9 september kl. 12-20

Vecka 37

Tisdag 13 september kl. 12-20

Onsdag 14 september kl. 12-20

Söndag 18 september kl. 10-14

Vecka 38

Måndag 19 september kl. 12-20

Onsdag 21 september kl. 12-20

Fredag 23 september kl. 12-20

Vecka 39

Tisdag 27 september kl. 12-20

Onsdag 28 september kl. 12-20

Källa: Region Halland.

LÄS MER:Framtidens vård som valfråga: ”Förändringarna kommer bli större än vad vi nu anar”

LÄS MER:Trots larm om ökad smitta – inga nya restriktioner på gång

LÄS MER:Uppdaterade covidvaccin på väg till Halland

ANNONS