Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deborah Haugaard och Johan Dohn längtar redan efter höstens premiärer . Bild: Mia Sandblom
Deborah Haugaard och Johan Dohn längtar redan efter höstens premiärer . Bild: Mia Sandblom

Nytt kafé till teatern och skolan – olika teman varje gång

Matverket tar över Kungsbacka Teaters kafé och målet är att ge besökaren något extra.
– Jag tänker mig flexibla lösningar med mat som passar föreställningen, säger Matverkets ägare Johan Dohn.

Han är taggad på att inta kaféet i entrén på teatern i sommar. Han är intresserad av kultur och har grämt sig över att han missade upphandlingen för fyra år sedan. Men nu står det klart att Matverket inte bara kommer driva teaterkaféet, utan också skolkafeterian på Aranäsgymnasiet, från och med höstterminen.

– Eftersom min kollega Leo Gulin drivit Linnéa & Nello på Kungsmässan i över 20 år så vet vi vad folk vill ha. Skolans kafé kommer ha en del av Linnéas sortiment och gå under samma varumärke som en kvalitetsstämpel, berättar Johan Dohn.

LÄS MER: Då kan vaccineringen i Tingbergshallen dra i gång – smygstart i Halmstad

Han säger att planen är att gynna hållbarhet, och till exempel erbjuda rabatt på kaffe och bubbelvatten till kunder som har med sig en flergångsmugg.

Kungsbacka Teater hade önskemål om just hållbarhet och flexibilitet inför det nya avtalet, och producent Deborah Haugaard är positiv till det kommande samarbetet som kommer pågå i minst fem år framåt.

– Vi vill kunna erbjuda något mer än en föreställning, vi vill att det ska vara en upplevelse att komma hit och att man ska trivas, säger hon.

Johan Dohn har idéer på hur teaterbesöket kan växa till något mer, och ser framför sig pop up-lösningar, där specifik mat serveras beroende på föreställning.

– Är det rockkonsert blir det kanske inte ostron, utan hamburgare. Till jazzkvällen kan det bli plockmat. Det är kul att ha ett tema för kvällen. Mat och dryck ihop med underhållning är något mycket större än mat och dryck.

LÄS MER: Tullen anmäler Tillväxtverket för uteblivet stöd

Johan Dohn har planer för helhetinstrycket: ”Mat och dryck ihop med underhållning slår allt.” Bild: Mia Sandblom
Johan Dohn har planer för helhetinstrycket: ”Mat och dryck ihop med underhållning slår allt.” Bild: Mia Sandblom

Trots att framtiden för nöjesbranschen just nu är något oklar har teatern många föreställningar inplanerade i höst. Flera artister som skjutit upp sina framträdanden har nya datum bokade. Det står till exempel klart att dansbandet Sven Ingvars kommer till Kungsbacka den 6 november.

– Då kan jag tänka mig att det blir räkmackor. Men det här är en långsiktig satsning. Förhoppningen är att folk går hit innan föreställningen, precis som man går till storstädernas teatrar, för att ta ett glas och något att äta, säger Johan Dohn.

Han kommer under uppstarten vara på plats en hel del för att sätta rutinerna och få till logistiken, och det ser han fram emot.

– Jag är som sagt intresserad av kultur och det är inte omöjligt att jag kommer komma med några önskemål till scenen, säger Johan Dohn till Deborah Haugaard.

LÄS MER: Kungsbackapolisen skickar förstärkning efter storbrand i Halmstad