MC-klubben Red Devils måste förbättra flera saker angående brandskyddet.
MC-klubben Red Devils måste förbättra flera saker angående brandskyddet. Bild: Polisen

Nytt bakslag för MC-klubben – måste fixa brandskydd

Brandskyddet är för dåligt. Nu kräver Räddningstjänsten att MC-klubben Red devils utanför Frillesås rättar till brister.

ANNONS
|

Motorcykelklubben Red devils, eller Gearjammers som var det ursprungliga namnet, har haft flera ärenden hos olika myndigheter. Polisen gör ofta tillslag på klubben och nyligen var ett byggnadsärende aktuellt på adressen.

Då handlade det om att byggnadsnämnden beslöt om att MC-klubben inte ska få använda lokalen och hotade med ett vite om 120 000 kronor.

Fick svidande kritik

Men byggnadsnämnden i Kungsbacka fick rejäl kritik från länsstyrelsen, som rev upp beslutet. Länsstyrelsen anser att politikerna försökt vilseleda Red devils.

”Nämnden har sålunda försökt att konstruera omständigheter för att kunna meddela ett användningsförbud”, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Nu handlar det om brandskyddet i byggnaden. Räddningstjänsten har inspekterat deras byggnad och därefter konstaterat att säkerheten gällande brand är för låg.

ANNONS

Utrymningsvägarna är för dåliga. Det handlar bland annat om utformningen av dörren på nedre plan.

Måste skaffa automatlarm

”Då lokalen används för fester är det viktigt att utrymningsförhållandena medger en enkel och smidig utrymning” skriver Räddningstjänsten.

Dessutom saknas brandskydd mellan våningarna samt automatlarm. MC-klubben måste skapa nya utrymningsvägar, säkerställa att dörrarna lätt går att öppna och att det ska finnas vägledande markeringar som visar vägen ut.

Det ska vara fixat senast 31 oktober.

Kungsbacka-Posten har sökt företrädare för Red devils för en kommentar.

LÄS MER:Polisen rapporterade flera i samband med MC-festen

LÄS MER:Kommun och polis sätter ner foten mot mc-klubben Red Devils

LÄS MER:Så styr grovt kriminella sina nätverk i Kungsbacka: ”Ekonomin är motorn”

ANNONS