Sanna Wikström , chefredaktör Kungsbacka-Posten.
Sanna Wikström , chefredaktör Kungsbacka-Posten. Bild: Sanna Tedeborg

Sanna Wikström: Tusentals ögon och öron är bättre än några få

Vi rapporterar med liv och lust, men med din hjälp så blir det kolossalt mycket bättre.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Hej, Sanna Wikström heter jag och är sedan några veckor tillbaka ny chefredaktör för Kungsbacka-Posten. Men nog om mig. Låt oss i stället fokusera på dig som läser detta.

Jag är nämligen våldsamt nyfiken på vad ni, Kungsbacka kommuns invånare, vill läsa mer om i våra kanaler. Finns det någonting vi missar? Något område som är underbevakat? Nån gammal sten vi borde lyfta på? Tipsa oss!

För mig är det en självklarhet att Kungsbacka-Posten, i realtid, ska serva dig med samhällsnyttig information när ett snöoväder lamslår trafiken eller när lokalpolitiska beslut som påverkar Kungsbackabornas vardag fattas. Vi ska leva upp till vårt uppdrag att granska makten och blottlägga missförhållanden samtidigt som vi ska förmedla lokala berättelser som berör, roar och upprör. Mänskliga öden, skeenden i näringslivet och lokala företeelser, i såväl det stora som det lilla, ska rymmas i vår bevakning.

ANNONS

Och allt detta gör vi med liv och lust, men med din hjälp blir nivån högre och rapporteringen bredare. Tusentals ögon och öron är som bekant bättre än några få.

Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till min föregångare Per Anger för ett gediget utfört arbete på Kungsbacka-Posten de senaste åren. Under hans ledning så har tidningen växlat upp och tagit stora digitala kliv. Bland annat i form av blåljusbevakning dygnets alla timmar och lanseringen av helt nya nyhets- och e-tidningsappar. Det är en ynnest för mig att få förvalta detta vidare – och fortsätta marschen framåt.

Med det rundar jag av. Men jag vill återigen understryka vikten av att vi nås av dina tips och iakttagelser – men också synpunkter och kritik. En lokaltidning utan sina läsare är ingen lokaltidning, utan bara en liten lort.

LÄS MER:De reagerar på stöket i Särö: ”Drogförsäljning överallt”

LÄS MER:Storbråk bland boende när villor planeras: ”Kör över”

LÄS MER:Ny snösmocka på ingång i västra Sverige: ”Uppemot 15 centimeter snö”

ANNONS