Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med en lång tång räckte chauffören över provutrustningen. Bild: Privat
Med en lång tång räckte chauffören över provutrustningen. Bild: Privat

Nya smidiga sättet att testa sig – hemkörning av provet

Den som har svårt att ta sig till provstationen har ett annat sätt att testa sig för covid. En chaufför kör hem till dig med provutrustningen, väntar medan du gör testet och kör sedan iväg med det.
– Otroligt smidigt, säger Lindie Eliasson Lotzner.

Hon bor i Vassbäck mellan Åsa och Frillesås. För någon vecka sedan misstänkte Lindie Eliasson Lotzner att hon hade drabbats av corona-viruset.

– Jag skulle boka en provstation och fick då en möjlighet att få hem provet. Först förstod jag inte vad det var, men det klarnade snabbt. Informationen var väldigt tydlig, säger Lindie Eliasson Lotzner.

Chauffören skulle anlända mellan 8.30 och 15 dagen efter. Han ringde i god tid innan. Med sig hade chauffören provutrustningen.

Lindie Eliasson Lotzner. Bild: Privat
Lindie Eliasson Lotzner. Bild: Privat

– Under tiden jag gjorde provet, så väntade han i bilen. Sedan tog han provet med en lång tång, som han även överräckte provutrustningen med. Det var väldigt smidigt och proffsigt. Alla kanske inte känner till den här möjligheten, men jag vill verkligen rekommendera detta, säger Lindie Eliasson Lotzner.

Johanna Wiechel Steier, kommunikationschef på region Halland, konstaterar att det går att boka hemkörning av provet, så vida det finns kapacitet för det.

– Om man har svårt att ta sig till en provtagnings-station, så kan man boka så att man får hem provet. Det är så klart väldigt smidigt för många. Jag har själv testat mig fyra gånger, alla negativa, och då har det inte funnits tid för hemkörning, säger Johanna Wiechel Steier.

Även Lindie Eliasson Lotzners prov var negativt.

Tobias Sandblom

[email protected]