Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Robin Aron. Bild: Robin Aron
Bild: Robin Aron. Bild: Robin Aron

Nya siffror: Så många coronafall finns i kommunen

Antalet nya coronafall i Kungsbacka ligger alltjämt på en hög nivå. Det visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik som presenterades på torsdagseftermiddagen.

352 nya fall av corona rapporterades in i Kungsbacka kommun under förra veckan. Det är en liknande nivå som veckan dessförinnan då 349 fall rapporterades in, och fortsatt den högsta nivån sedan årsskiftet. Totalt har 5 808 bekräftade fall av corona rapporterats in i Kungsbacka kommun sedan pandemins början.

Enligt Region Hallands statistik har det under den gångna veckan rapporterats in totalt 1 668 coronafall i regionen, vilket också det är den högsta siffran sedan början av året.

Totalt har nu 13 111 personer dött med covid-19 i Sverige. 6 065 av dessa är kvinnor och 7 046 är män. Sverige är uppe i 707 192 bekräftade sjukdomsfall. Enligt Socialstyrelsens statistik har sammanlagt 59 personer i Kungsbacka kommun avlidit i covid-19.

37 personer vårdades på sjukhus i Halland för covid-19 under torsdagen, av dessa låg tre personer på Iva. Det är minskning med 15 patienter jämfört med onsdagen.

85 procent av 90-plussarna vaccinerade

I dagsläget har 9,4 procent av Kungsbackaborna över 18 år fått en första vaccindos, och 5,4 procent har fått en andra dos. Av de som är över 90 år i Kungsbacka kommun har 84,9 procent fått en första dos. För de i åldern 80-89 år är motsvarande siffra 36,2 procent. Detta enligt Folkhälsomyndighetens statistik.

I Kungsbacka kommun har vaccineringen pågått i drygt två månader, och från kommunens håll börjar man bli klar med vaccinering av omsorgstagarna. För de som bor på vård- och omsorgsboende samt de med hemsjukvård och som bor hemma är vaccineringen färdig. Och under denna vecka fortsätter arbetet med att ge dos 1 till personer med beslut enligt LSS på boende med särskild service, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Vi är glada för att så många av de som är i störst behov av skydd har fått sitt vaccin och att samarbetet och logistiken inom kommunen men också med Region Halland för att få allt på plats har fungerat på ett väldigt bra sätt, säger Eva Apelvi, Kungsbacka kommuns vaccinationssamordnare, i pressmeddelandet.

Även vaccineringen av personal inom förvaltningen för Vård och omsorg är klar, uppger kommunen. Näst på tur står de som arbetar brukarnära i LSS-verksamheter inom förvaltningen för Individ- och familjeomsorg. Där är vaccineringen tänkt att inledas under vecka 14.

Antal nya fall av covid-19 i Kungsbacka kommun, år 2021

Vecka 1: 419

Vecka 2: 234

Vecka 3: 234

Vecka 4: 224

Vecka 5: 214

Vecka 6: 279

Vecka 7: 248

Vecka 8: 349

Vecka 9: 352

Källa: Folkhälsomyndigheten

Per Anger

[email protected]