43 nya coronafall bekräftades i Kungsbacka vecka 39. Folkhälsomyndigheten poängterar att vaccineringsarbetet är det viktigaste just nu.
43 nya coronafall bekräftades i Kungsbacka vecka 39. Folkhälsomyndigheten poängterar att vaccineringsarbetet är det viktigaste just nu. Bild: Andreas Olsson

Nya coronafall i Kungsbacka

Samhället har öppnat upp – men coronafallen fortsätter minska i Kungsbacka. Förra veckan bekräftades 43 nya fall i kommunen. Vilket är den högsta smittspridningen i regionen.

ANNONS
|

De senaste veckorna har smittspridningen i Kungsbacka planat ut. Förra veckan bekräftades 43 nya coronafall i kommunen, vilket är att jämföra med 60 nya fall veckan dessförinnan.

Ännu verkar inte de lyfta restriktionerna ha gett några större konsekvenser som går att se i smittspridningen.

LÄS MER: Ung man voltade av vägen – vårdas med livshotande skador

Kungsbacka värst i Halland

Även i regionen börjar antalet nya coronafall minska. Förra veckan bekräftades 88 nya fall totalt i Halland. Kungsbacka står för ungefär hälften av dem.

Folkhälsomyndigheten fortsätter uppmana de som ännu inte vaccinerat sig att göra det för att minska smittspridningen ytterligare.

ANNONS

– Vaccinationsarbetet är det mest prioriterade. Både att nå dem vi inte nått än men även att nå de äldre med den tredje dosen så vi får bättre effekt, säger statsepidemiolog Anders Tegnell under en presskonferens om coronaläget på torsdagseftermiddagen.

Vaccinering med Moderna pausas

I veckan kom beskedet att Folkhälsomyndigheten pausar vaccineringen med Modernas vaccin till personer födda 1991 eller senare.

Orsaken är att ny data pekar mot en ökad, men liten, risk för inflammation på hjärtmuskeln.

– Den som är vaccinerad nyligen, med sin första eller andra dos av Modernas vaccin, behöver inte känna sig orolig för risken är väldigt liten, men det är bra att känna till vilka symtom man behöver vara vaksam på, säger Maria Löfgren, biträdande smittskyddsläkare i Region Halland i ett pressmeddelande.

För ett par veckor sedan meddelade Folkhälsomyndigheten och regeringen att man även ska börja vaccinera barn från 12 års ålder mot covid-19. Nästa vecka drar den vaccineringen i gång i Halland.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS