Natten till fredagen väntas mycket regn och hårda vindbyar i Kungsbacka. På söndag kan det dessutom komma blötsnö. OBS: Genrebild.
Natten till fredagen väntas mycket regn och hårda vindbyar i Kungsbacka. På söndag kan det dessutom komma blötsnö. OBS: Genrebild. Bild: Lasse Edwartz

Nu sveper danska regnrusket in – klass 1-varning utfärdad

Plocka in lätta och lösa föremål från trädgården eller balkongen inför kvällen och natten, är SMHI:s uppmaning. Hårda vindbyar och regnrusk väntas nämligen i Kungsbacka.
– Många kan förstås ha börjat göra i ordning inför våren, men krukor och hinkar är saker som skulle kunna flyga långt nu, säger meteorologen Alexandra Ohlsson.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Längs västkustremsan är flera klass 1-varningar utfärdade, däribland för Kattegatt.

Drygt fem millimeter regn och SMHI varnar för hårda, tidvis mycket hårda, vindbyar på upp till 25 meter per sekund.

– Blåsten kommer att märkas. Det tilltar allt eftersom med start på torsdagskvällen och fortsätter sedan under hela natten, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson till tidningen.

LÄS MER:Intresset för mopedbilar växer explosionsartat – har ökat 1 700 procent

Den hårda vinden och regnrusket väntas svepa in över Kungsbacka vid 21-tiden.

– Därefter visar sig solen igen under fredag förmiddag, men det kan komma någon enstaka skur då också, säger hon.

Låt inte prylarna ligga ute

Hon uppmanar nu alla som börjat göra vårfint i trädgården eller på balkongen att antingen ta in lättare lösa föremål eller åtminstone se till så att de prylarna är ordentligt förankrade.

ANNONS

– I det väder som nu väntas vet jag av erfarenhet att saker som krukor kan ha en tendens att hamna på andra sidan trädgården, säger SMHI:s meteorolog Alexandra Ohlsson.

Fredagens solsken fortsätter dock även under lördagen, men speciellt varmt blir det inte.

– Sex plusgrader säger prognosen – och på söndag kan det faktiskt komma en del blötsnö. Så har man satt på sommardäcken på bilen är det läge att ta det lugnt om man är ute och kör, säger Alexandra Ohlsson vid SMHI.

LÄS MER:Premiären för öringsfisket igång – men här hade man ingen lycka

ANNONS