Nu släpps 51 nya hyresrätter i centrala Kungsbacka: ”Rekordstort intresse”

Enligt byggherren så ska kvarteret Rebellen i Valand ge ”en känsla av Berlin” mitt i Kungsbacka. På onsdag släpps de 51 hyresrätterna ut på marknaden och inflyttning sker till våren.
– Intresset är rekordstort, säger Lena Pehrsson, uthyrningsansvarig på Aranäs.

ANNONS

Länge stod det majestätiska och iögonenfallande parkeringshuset ensamt på Valand-området. Nu börjar de övriga pusselbitarna falla på plats, en efter en. Redan är det så kallade Guldhuset, granne med Kungsmässan, en snackis i Kungsbacka. I hörnet mot Varlavägen är kvarteret Elegansen inne på slutputsning.

LÄS MER:Snart byggs 300 bostäder på Stenhuggeritomten

Snart lättar Valand-områdets egen ”bad boy” på förlåten. Kvarteret längst ner mot hörnet av Kungsgatan vid ån kallas Rebellen, med 51 hyresrätter som snart släpps till marknaden. Arkitekturen, bland annat med fasadmaterial i plåt, ska utmana, berättar Aranäs kommunikationschef, Jessica Wikestam.

– Det är helt medvetet. Hela kvarteret ska vara kaxigare, det ska sticka ut. Vi ser det som ett sätt att höja statusen på boendeformen – bara för att det handlar om hyresrätter så behöver det inte vara tråkigt, säger hon.

ANNONS

Kännas som storstad

Aranäs talar gärna om att Rebellen ska ge en känsla av Berlin, mitt i Kungsbacka centrum.

LÄS MER:Appear37 höll graffitiskola i kvarteret Valand

– Fasaden är i plåt, vi lämnar ytor av rå betong i trapphusen och i varje lägenhet finns en fondvägg av putsad betong. Och varje våningsplan får en egen färgskala, berättar Wikestam.

Tanken är att arkitekturen i kvarteret ska ge en mer industriell känsla än de mer iögonenfallande kamraterna med guld- och glasfasader.

Målningar i trapphusen

För att riktigt fånga Berlin-känslan tänker Aranäs plocka över konstnären Captain Kris från Nya Zeeland. Han var en av de internationellt kända målare och graffitiartister som deltog i Artscape Saga-projektet för några år sedan. Då handlade det om stora muralmålningar på husfasader i bland annat Kungsbacka.

LÄS MER:7 000 kronor för en etta – nu hyrs 87 nya lägenheter ut vid Kungsmässan

Nu ska Captain Kris måla trapphusen i Rebellen.

– Tanken är att han ska sätta sin konst på väggarna och dessutom måla ett litet unikt konstverk utanför dörren till varje lägenhet, berättar Jessica Wikestam.

Stort intresse

Lite mer än hälften av de 51 lägenheterna är byggda som ettor och tvåor och intresset för att hyra är rekordstort, berättar Lena Pehrsson, uthyrningsansvarig på Aranäs.

– Det är ett väldigt stort intresse för lägenheterna i det här kvarteret, många som ringer och mejlar. De följer vad som händer i Valand, och nu syns det att kvarteret börjar bli klart, säger hon.

ANNONS

Förmedlas via bostadskön

Hyresrätterna kommer att förmedlas både via den kommunala bostadsförmedlingen och Aranäs egen bostadskö, ett villkor som sattes när kommunen sålde marken för snart tio år sedan. Hyran för en etta landar på strax över 7 000 kronor. Den största lägenheten, en fyra på 91 kvadrat, kostar drygt 15 000 kronor i månaden.

LÄS MER:Populära hamburgerkedjan kommer till Valand: ”Ser fram emot att öppna i Kungsbacka”

– Det är de nivåerna det hamnar på när det gäller nyproduktion. Det är inte billigt, men det är de hyresnivåerna det handlar om runt Storgöteborg, säger Jessica Wikestam.

Inflyttningen i kvarteret Rebellen sker enligt planen i april nästa år.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS