Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Jonas Lindstedt

Nu ska de som arbetar inom LSS-verksamhet få vaccin

Kungsbacka kommer att få 180 doser vaccin av Region Halland. De kommer att erbjudas till de som arbetar inom LSS-verksamhet, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det är nu under vecka 16 som Kungsbacka kommun får ytterligare vaccindoser. Vaccinet kommer att erbjudas till de som arbetar inom LSS-verksamhet, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Och det handlar om de personer som jobbar nära personer som är i behov att LSS, skriver Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.

Vaccineringen skulle ha skett vecka 13, men det sköts upp.

– Med den höga smittspridning vi har i Halland och även i många delar av övriga Sverige samt en ansträngd situation inom vården, är vi glada att kunna återuppta vaccinationerna av medarbetare så att risken för smittspridning till riskgrupper minskar, säger Eva Apelvi, Kungsbacka kommuns vaccinationssamordnare, i pressmeddelandet.

ANNONS

Dessutom kommer sommarvikarier som jobbar inom vård och omsorg att erbjudas vaccin. Kommunen skriver att de vaccinationerna ska ske så snart som möjligt och att mer information följer.

I pressmeddelandet skriver kommunen också att det inte finns någon ny information till de som har fått en vaccindos av Astra Zenecas vaccin.

ANNONS