Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart kommer även Kungsbackaborna kunna beställa hem varor från Systembolaget. Bild: Mia Sandblom
Snart kommer även Kungsbackaborna kunna beställa hem varor från Systembolaget. Bild: Mia Sandblom

Nu kan Kungsbackabor beställa alkohol till dörren

Systembolagets målsättning är att kunna erbjuda hemleverans i hela Sverige senast under 2021.
Senare i maj blir funktionen tillgänglig för de Kungsbackabor som är över 20 år gamla.

Systembolagets e-handel med beställningar till butik och hem till dörren, har ökat explosionsartat under coronapandemin.

Under det här året är alltså målet att möjligheten att beställa hem öl, vin och sprit ska vara tillgängligt i hela Sverige.

Från och med den 17 maj blir det möjligt för boende i bland annat Kungsbacka att klicka hem varor.

– Att erbjuda hemleverans är en viktig del av Systembolaget service och något som våra kunder efterfrågar i samband med att köpbeteenden förändras, säger Stefan Bäckman, försäljningschef för Systembolagets e-handel i ett pressmeddelande.

Hemleverans finns sedan tidigare i Skåne län, Västra Götalands län, Stockholms län, Uppsala län, Västernorrlands län, Västerbottens län och delar av Mälardalen.

”Leveransen sker med samma ansvar som i butik och samtliga chaufförer har genomgått en utbildning i Systembolagets försäljningsregler. Det görs löpande kontroller för att säkerställa att ålderskontrollerna sköts” skriver man i pressmeddelandet.

Från 17 maj 2021 är hemleverans tillgängligt för postorterna:

Bestorp, Borensberg, Borghamn, Boxholm, Brokind, Fornåsa, Gammalkil, Horn, Kisa, Klockrike, Kungsbacka, Linghem, Linköping, Ljungsbro, Mantorp, Mjölby, Motala, Nykil, Rimforsa, Sala, Skänninge, Sturefors, Tjällmo, Ulrika, Vadstena, Vikingstad, Vreta Kloster, Väderstad, Åtvidaberg och Ödeshög.