Nu äter Tobias första glassen efter ”16 weeks of hell”

Efter 16 veckor av hård träning, strikta rutiner och en begränsad kost har nu Tobias Hysén slutfört träningsprogrammet ”16 weeks of hell”. Nu väntar en period med fortsatt arbete, men med lite undantag.
– Rent fysiskt och kroppsligt har jag backat tiden nästan 10 år, säger Hysén.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Under måndagsmorgonen vaknade Tobias Hysén upp för första gången på fyra månader utan det tunga träningsprogrammet över sig. Efter mycket slit har han nu tagit sig igenom alla 16 veckor.

– Det har varit tufft, men det har absolut gått bra. Sen är det lätt att säga nu när man är klar att allt var frid och fröjd, det har absolut funnits perioder där det har varit tyngre med motivationen, säger Tobias Hysén.

LÄS MER:Fotbollspubliken äntligen tillbaka: ”Har längtat efter det här”

Oväntat mycket tid och planering

Att det har krävts mycket tid och planering trycker Tobias starkt på. Men tack vare att han har haft ett flexibelt jobb samt jobbat hemifrån så har han haft tid till utmaningen. Tobias och hans fru Maria bestämde sig även för att genomföra veckorna tillsammans, något som har hjälpt honom mycket.

ANNONS

– Rent fysiskt så tar det ungefär 2 timmar om dagen, och sedan krävs det oväntat mycket tid för att planera och förbereda mat också, så det är väldigt tidskrävande. Och där har jag och min fru kunnat hjälpas åt, vilket har varit riktigt bra.

Vad är 16 Weeks of hell?

Ett mycket tufft träningskoncept där man följer hårda scheman kring kost och träning. Dessa scheman kan man sedan köpa, där man även får rådgivning och guidning genom perioden. Det har även gjorts ett tv-program där olika kända personer får genomföra träningskonceptet.

Synligt resultat

Men resultaten syns, och Tobias har nått sina mål.

– Utan att gå in för mycket på vad jag hade för mål, så nådde jag dem. Rent fysiskt och kroppsligt har jag backat tiden nästan tio år, så det är absolut något jag är jävligt nöjd med, säger Tobias glatt.

Bakom alla positiva effekter av träningen och den hälsosamma kosten har han dock även sett en negativ aspekt.

– Humöret och energinivån har inte alltid varit på topp. Det är klart att kroppen reagerar under vissa perioder, men det har inte varit något som inte har gått att hantera.

LÄS MER:Alfons Bondesson tog brons i lag-EM i golf – ”Jätteroligt”

Fortsatt arbete framöver

Trots att veckorna är avslutade kommer han dock att fortsätta hålla igång arbetet, och inte återgå till sina gamla vanliga rutiner.

– Jag har försökt att även sätta upp delmål för att fortsätta träna och att fortsätta pumpa på, och inte tänka att det är nu man ska vila upp sig. Men det handlar mer om att inte hamna i det ekorrhjul som jag gjorde de sista 18 månaderna, säger Tobias och fortsätter:

ANNONS

– När det kommer till kost kommer jag fortsätta hålla vissa nivåer under veckodagarna, men på helgerna kan man unna sig lite ibland.

Kommer du äta en stor familjepizza med extra allt för att fira att du tog dig igenom detta?

– Nej, inte nu i alla fall. Men jag var och lämnade mina barn hos sin morfar, och då åt vi glass. Och det var den första glassen tillsammans på 16 veckor.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS