Hilla Lilja tävlade tillsammans med Axel Jungermann för Nova Montessoriskola i Kungsbacka i den andra semifinalen. På tisdag är det final och derby.
Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio
Hilla Lilja tävlade tillsammans med Axel Jungermann för Nova Montessoriskola i Kungsbacka i den andra semifinalen. På tisdag är det final och derby. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio Bild: Catrin Hansson

Nova Montessori till final – "Jag är lättad"


– Jaaaaa! så lät det ut i etern på torsdagskvällen, när det stod klart att Nova Montessoriskola vunnit den andra semifinalen i Vi i femman i P4 Halland. Nu väntar ett derby i finalen.

ANNONS
|

Strax innan klockan 18 var det klart att det blir ett derby i den lokala Vi i femman-finalen P4 Halland. Hilla Lilja och Axel Jungermann, tävlande för Nova Montessoriskola i Kungsbacka, vann den andra semifinalen mot Almers skola klass 5A från Varberg med siffrorna 35-30, enligt Sveriges radio P4 Hallands hemsida.

Trots ledning för Nova togs ingen seger ut i förskott.

– Det känns väldigt skönt, jag är lättad, säger en glad Hilla Lilja, till P4 Halland direkt efter matchen.

I sista tävlingsmomentet "Stegen" konstaterade domaren att Kungsbacka-laget var taktiska när de valde att svara på en lägre poängnivå.

Axel Jungermann råkade sticka sig i fingret med en pennspets när han klappade händerna för att fira segern.

ANNONS

– Men det var en riktigt blodig match, säger han glatt, till P4 Halland.

Nu väntar final – ett Kungabacka-derby – mot Särö Montessoriskola på tisdag.

– De är ett väldigt duktigt lag, jag har lyssnat på dem på radio, så det blir en jämn match det tror jag, säger Hilla Lilja, till P4 Halland.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungabackaposten.se

Hilla Lilja tävlade tillsammans med Axel Jungermann för Nova Montessoriskola i Kungsbacka. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio

ANNONS