Noll inlagda patienter med covid-19 på Hallands sjukhus.
De senaste veckorna har Hallands sjukhus enbart haft ett fåtal patienter som har vårdats för covid-19. Nu har antalet inneliggande patienter med pågående smittsam covid-19 nollats. Bild: Roger Larsson/Stefan Hörberg/Dick Gillberg

Noll inlagda patienter med covid-19 på Hallands sjukhus

Den låga smittspridningen i Halland visar sig nu på sjukhusen. I dagsläget finns det ingen inlagd patient med pågående smittsam covid-19.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Vaccinationen och intensiv smittspårning i Halland har gett resultat, inte minst för sjukhusen. De senaste veckorna har Hallands sjukhus enbart haft ett fåtal patienter som har vårdats för covid-19. Nu har antalet inneliggande patienter med pågående smittsam covid-19 nollats.

– Det är väldigt glädjande att behovet av sjukhus- och iva-vård kopplat till covid-19 just nu är på så låga nivåer i Halland. Detta är ett resultat både av vaccinationsinsatsen och av det arbete som gjorts och fortsatt görs med att begränsa den smitta som förekommer, säger Maria Löfgren, smittskyddsläkare.

LÄS MER:Nu kan galleriorna öppna för fler – nya lättnader från regeringen

Fortsätta vara uppmärksam

Men än är det inte läge att släppa det som under pandemin har blivit en ny vardag. Löfgren poängterar vikten av att vara fortsatt uppmärksam på minsta covidsymtom och att man då isolerar sig och testar sig.

ANNONS
Bild: Skärmdump Region Halland

– Grunden för att vi fortsatt ska ha detta gynnsamma läge är att alla invånare fortsätter att ta ansvar för att dämpa smittspridningen genom att hålla avstånd, undvika trängsel, umgås utomhus och i mindre grupper, säger hon.

Även Carolina Samuelsson, sjukhuschef på Hallands sjukhus, uppmanar invånarna till att även fortsättningsvis undvika trängsel för att undvika bakslag för sjukhusvården.

LÄS MER:Halländska fotbollssupportrar kopplas till deltafall

– Det är naturligtvis positivt att vi inte har någon patient alls med pågående smittsam covid-19, men samtidigt är det viktigt att vi på sjukhuset och befolkningen fortsätter att hålla i de rekommendationer som finns. På så sätt kan vi hjälpas åt att pressa ner smittspridningen, som haft en tendens att öka de senaste veckorna.

Fortsatt högt vårdbehov

Samuelsson menar att det fortsatt råder högt tryck på sjukhusen, trots att inga patienter i dagsläget vårdas för covid-19.

– Vi ser, inte minst vad gäller inflöde till våra akutmottagningar, ett högt tryck på sjukhuset vad gäller andra vårdbehov.

På Hallands sjukhus gäller fortfarande rådande besöksrestriktioner, med undantag för att partners får närvara under BB-vistelse.

– Vi fortsätter också att ha stor uppmärksamhet på de rutiner och riktlinjer som gäller för till exempel användning av skyddsutrustning, säger Carolina Samuelsson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS