Nedstängning av all verksamhet i idrottslokaler i Kungsbacka från och med söndag. Biblioteken stänger på måndag.
Nedstängning av all verksamhet i idrottslokaler i Kungsbacka från och med söndag. Biblioteken stänger på måndag. Bild: Catrin Hansson

Nedstängning i Kungsbacka – idrottslokaler stänger på söndag

Ett snabbt beslut togs i Kungsbacka efter regeringens besked om nya restriktioner – alla idrottslokaler stänger från och med söndag och biblioteken har stängt från måndag.

ANNONS
|

Efter regeringens nya restriktioner som kom på fredagseftermiddagen, satte sig kommunens kultur- och fritidsförvaltning i möte och ett beslut om att stänga alla idrottslokaler för all verksamhet och bibliotek togs.

– Regeringen sa att det ska ske omgående sedan bedömer man själv var vad omgående är. Vi har skickat ut och förvarnat alla idrottsföreningar, så att de har läst det senast lördag på morgonen, att det är stängt från söndag, säger Ulrika Granfors, förvaltningschef kultur och fritid på Kungsbacka kommun.

Däremot är utomhusträning fortsatt tillåtet, men här pekar Ulrika Granfors på vikten av att ändå begränsa sig och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

ANNONS

– Föreskrifter finns ju ändå, även om man är utomhus är det små grupper som gäller, säger hon.

Nedstängningen gäller alla åldrar men elitverksamhet är undantagna de nya restriktionerna.

På fredagskvällen togs också beslut om att biblioteken i kommunen stänger från och med måndag den 21 december.

– Vår mötesplatsverksamhet för ungdomar och seniorer kommer också att upphöra, exakt datum är inte satt men det blir omgående eller inom kort, vi kommer att kommunicera ut det på måndag, säger Ulrika Granfors.

Enligt regeringen gäller de nya restriktionerna till och med den 24 januari.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungsbackaposten.se

ANNONS