Musik på Gården avslutade med stor finalkonsert

I höst rivs Elektronen, som i tre år varit den gemensamma nämnaren för musikintresserade ungdomar med funktionsvariationer. I tisdags höll de en rungande avskedskonsert.
– Vemodigt, säger ledaren Diana Rönnberg.

ANNONS
|

Satsningen har drivits som en del av ideella föreningen Passalen, som arbetar med unga funktionsvarierade med intresse för musik, konst och kultur. I Kungsbacka har allting finansierats via Allmänna arvsfonden och verksamheten har hållit på sedan 2018. Totalt har de vänt sig till ungefär hundra ungdomar varje år. En gång i veckan har ett 30-tal kommit till Elektronen, för att spela in musik, mixa, delta i konstverkstaden eller bara hänga och umgås.

LÄS MER:Årets ”Urban Garden Day” blir rena kulturfestivalen

– Det här är en grupp ungdomar som Ung i Kungsbacka annars missar helt. Här har de dessutom kunnat träffa andra ungdomar på Elektronen, förklarar ledaren Diana Rönnberg, som basat och lett verksamheten sedan 2018.

ANNONS

Drabbad av pandemin

Av förklarliga skäl drabbades Musik på Gården hårt när pandemin slog till. Men planerna på en rungande avskedskonsert övergavs inte.

– Från början var tanken att vi skulle haft en stor föreställning på Kungsbacka Teater. Nu gick inte det, så vi håller den här på Elektronen i stället. Men alla vill ju visa upp vad de jobbat med under den här tiden, berättar Diana Rönnberg.

LÄS MER:Ungdomshuset Elektronen rivs – flyttas till korridor på Fyren

Och visst kändes ett vemod inför finalkonserten.

– Ja, så klart känns det vemodigt. Det har varit tre och ett halvt fantastiska år, med dans, musik, glädje och till slut tyvärr social distansering, summerar Diana Rönnberg.

Sugna på att spela

Christian Hildebrand och hans kamrat Pontus Sparrhed är två av deltagarna i Musik på Gården. De har jobbat in en scenshow med Samir och Viktor-låtar och har flera framträdanden i bagaget sedan tidigare.

– Lite ledsamt att Musik på Gården slutar, men bara pandemin tar slut så ska vi ut och spela igen på andra ställen, säger Christian Hildebrand.

Elektronen invigdes som ett ungdoms- och föreningshus för mer än tio år sedan. Nu rivs den när hela kvarteret ska bebyggas med bostäder. I fortsättningen ska kommunens Ung i Kungsbacka-verksamhet flytta in på kulturhuset Fyren.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS