Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På flaket till bilen som 45-åringen färdades i hittades motorsågen. Bild: Polisen
På flaket till bilen som 45-åringen färdades i hittades motorsågen. Bild: Polisen

Motorsågsmannen till vännen: "Nu är det stolligheter på G"

Bästa kompisen blev mobbad. Det ansåg mannen i 45-årsåldern. Därför tog han motorsågen från bilflaket och gick in på krogen.
– Spring för helvete, han är galen, ropade pubägaren vid attacken.
Nu åtalas motorsågsmannen för flera brott.

Måndagskvällen den 26 januari i år satt det runt tio gäster på den berörda puben. Helt plötsligt hörde ägaren hur en motorsåg varvas upp. In kom den 45-årige mannen, som i media blivit känd som kamelmannen och nu även motorsågsmannen.

– Jag ropade till gästerna att de måste springa ut och följa mig. Jag blev både rädd och förbannad, säger krogägaren i polisförhör.

Mannen kunde sedan se hur 45-åringen lämnade lokalen och försvann i en slags pickup. Den som körde bilen var en annan man som tidigare portats från puben. Det var anledningen till att 45-åringen åkte till krogen.

– De har mobbat min bästa vän, har 45-åringen skrivit till en kompis efter händelsen.

En annan gäst kastade sig under ett bord för att försöka skydda sig. Två andra gäster satt alldeles vid ytterdörren när 45-åringen kom in. De vittnar om hur han gapade något samtidigt som han varvade sågen.

En kvinna i lokalen berättar om paniken som uppstod när mannen kom in med motorsågen igång:

– Jag hade dödsångest och trodde att vi skulle dö allihop. Jag tänkte att nu kommer han att skära av armar och ben på oss.

Efter att ha flytt från lokalen konstaterade pubägaren att han inte lyckats få med sig sin mobiltelefon. Han fick låna en telefon av två förbipasserande. Polispatrullen kom efter 40 minuter.

Krogägaren fick sedan ett telefonsamtal från 45-åringen som även polisen lyssnade på. Motorsågsmannen ville då att de skulle träffas för att "göra upp". Kraven var att det skulle ske på Fjärås bräcka "i bar överkropp och utan vapen."

Pubägaren åkte inte dit utan berättar i polisförhör:

– Om man tar med sig en motorsåg till en restaurang en vanlig måndagskväll är han nog kapabel till vad som helst. Han saknar gränser.

I förhör säger motorsågsmannen först ingenting. Sedan, i förhör två, börjar han att prata. 45-åringen säger att han var arg över att kompisen var portad och att denne inte har behandlats med respekt.

– Jag fick ett infall att jag skulle bullra lite. Jag sa till dem att "ingen knullar med XX" (kompisens namn), säger 45-åringen i förhör.

Han hävdar också att han stängde av motorsågen väldigt tidigt och att han inte gick särskilt långt in i lokalen.

– Jag visste att jag hade gjort något korkat. Men jag ville bara bullra lite. Man blir ledsen när man ser hur XX (vännen) blir mobbad.

45-åringen fick sedan se en sms-konversation med en kvinnlig bekant. Där berättar han, efter händelsen, att "det är stolligheter på G". Vad det handlar om vill mannen inte svara på.

Han åtalas även för bedrägeri. Det handlar om inköpet av själva motorsågen. 45-åringens före detta arbetsgivare fick betala motorsågen. Men arbetsgivaren anser att den har använts av 45-åringen privat och att denne inte haft rätt att köpa något. Mannen nekar till brott.

45-åringen har även blivit känd i media som kamelmannen. Han kallar sig själv kamelryttaren. Det bottnar i en historia i Turkiet där mannen var på semester. 45-åringen stal då en kamel och utrustad med en påk red han till ett hotell och hotade där personal eftersom han ansåg sig blivit illa behandlad.

Tobias Sandblom

[email protected]

Läs även: Kamelmannen misstänkts för motorsågshotet i Kungsbacka