Ytterligare en man i 40-årsåldern greps under tisdagen misstänkt för grovt olaga hot alternativt medhjälp i samband med att en man rusade in på en bar med en motorsåg i måndags.
Foto: Shutterstock/arkiv
Ytterligare en man i 40-årsåldern greps under tisdagen misstänkt för grovt olaga hot alternativt medhjälp i samband med att en man rusade in på en bar med en motorsåg i måndags. Foto: Shutterstock/arkiv Bild: Catrin Hansson

Motorsågsmannen hade medhjälpare – bilföraren gripen och anhållen

Nu är ytterligare en man anhållen misstänkt för brott i samband med motorsågshotet på en bar i Kungsbacka i måndags.

ANNONS
|

– Det finns en till anhållen i ärendet misstänkt för grovt olaga hot alternativt medhjälp till grovt olaga hot. Han har kört bilen som de kom dit i, säger Sonja Segilmann, kammaråklagare Halmstad.

Det var i måndags kväll som en man plötsligt rusade in på en bar i centrala Kungsbacka med en motorsåg i full gång i händerna, och gäster flydde ut genom bakdörren.

Läs mer: Man med motorsåg rusade in på en bar – en man greps under natten

Vittnen har beskrivit att motorsågsmannen lämnade platsen i en bil tillsammans med en annan man. Polisen uppger att föraren av bilen greps vid lunchtid på onsdagen på vägen ner till Åsa, efter att en polispatrull känt igen mannen.

ANNONS

– Vi visste i rätt tidigt skede vilka de två var, säger Staffan Lingstedt, stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

"Har en vag teori"

Mannen fördes till häktet i Varberg och anhölls ett par timmar senare. Sonja Segilmann uppger att mannen ska vara jämgammal med mannen med motorsågen på baren.

Vet du nu vad som kan ligga bakom händelsen?

– Nej. Jag har en ganska vag egen teori, men den är så vag så den tror jag inte att jag vill dela med mig av, säger Sonja Segilmann.

På tisdagen sa Sonja Segilmann till Kungsbacka-Posten att det inte fanns något som tydde på att motorsågsmannens agerande var riktad mot baren eller mot någon specifik person i lokalen. På onsdagsförmiddagen menar hon att det är svårt att uttala sig definitivt om.

– Man måste se allas uppgifter i ett sammanhang för att se om det leder i en speciell riktning, säger Sonja Seligmann.

Har du idag någon uppfattning om vem hotet var riktat mot?

– Nej, det kan jag inte säga.

Söker vittnen från baren

Närmast väntar fortsatta förhör med vittnen.

– Vi ska försöka spåra upp så många som möjligt som var på restaurangen och höra dem. Några är redan hörda, säger hon.

ANNONS

Beslut om häktning för motorsågsmannen, som misstänkts för grovt olaga hot mot grupp, och för mannen bakom ratten i bilen ska tas av åklagaren senast fredag.

Kungsbacka-Posten har konstaterat att motorsågsmannen är samma man som red in på en kamel på ett hotell i Turkiet förra sommaren och han är dömd för brott i Sverige.

Läs mer: Kamelmannen misstänkts för motorsågshotet i Kungsbacka

Läs mer: Stal kamel och attackerade hotellpersonal med påk

Mannen bakom ratten ska vara sedan tidigare ostraffad, enligt åklagaren.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungsbackaposten.se

ANNONS