Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Motorbåt har sjunkit – räddningstjänst larmade

Räddningstjänsten larmades till Lysholmens båtklubb under lördagen, efter att en motorbåt sjunkit till botten. Det finns risk för oljeläckage och nu har Kustbevakningen beslutat att flyga över platsen.
– Det ska vi göra för att få en överblick, säger Joakim Nilsson på ledningscentralen.

Vid klockan 10.40 på lördagsförmiddagen fick SOS larm om båtolyckan. Räddningstjänsten åkte till platsen med tre enheter.

– Det är en motorbåt på sex meter med utombordare som sjunkit, vi är på plats för att se om det blivit någon skada på miljön, sa Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg när man just kommit fram till platsen.

Riskerar läcka bränsle

Båten låg förtöjd vid bryggan och insatsen handlade mestadels om att se över om något bränsle läckt ut i vattnet.

– Vi vet inte hur mycket motorn rymmer eller om den var fulltankad. Vi har hittills inget bekräftat läckage, berättade Åsa Opperud.

Vid 12-tiden lämnade räddningstjänsten platsen.

– Det är ett fall för båtägaren och försäkringsbolaget nu, säger insatsledaren till Kungsbacka-Postens reporter på plats.

Kustbevakningen larmade

Initialt meddelade Kustbevakningen att man var på väg till platsen, men man har valt att avvakta då mer information kring båten inväntas.

– Ägaren till båten är på väg till platsen och ska kontakta försäkringsbolag. Vi inväntar mer information kring om försäkringsbolaget kan bistå med bärgning och om det finns något miljöfarligt ombord, säger Andreas på Kustbevakningens ledningscentral vid 12-tiden.

Skickar flyg till platsen

Senare beslutade Kustbevakningen att inte åka ut till platsen under lördagen. I stället har man bestämt att skicka dit Kustbevakningens flyg under söndagen för att se över om det inträffat något oljeläckage från båten.

– Vi har inte fått upp båten och vill göra en överflygning för att få se den i ett överskådligt läge. I övrigt är det ett försäkringsärende nu, säger Joakim Nilsson på Kustbevakningens ledningscentral.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.