Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mor och dotter åtalades för stöld – men bara dottern fälls

I slutet av juni åtalades en mor och dotter, i 50-, respektive 30-årsåldern, för stöld vid Varberg Tingsrätt. När domen kommer frias dock mamman, men dottern fälls och får villkorlig dom.

Stölden gäller ett par byxor till ett värde av 1 449 kronor från en klädaffär på Kungsmässan. Mamman och dottern gick och tittade en stund i butiken innan de tillsammans gick in i en provhytt med byxorna. Butiksbiträdet gick fram till kvinnorna och bad dem använda varsin provhytt, då gick mamman till en annan provhytt men lämnade kvar byxorna.

Dottern erkänner att hon tagit med sig byxorna ut ur butiken utan att betala för dem, men hävdar att de hamnat i hennes väska av misstag. Rätten anser dock att det inte är sannolikt att dottern inte var medveten om att de hamnat där.

Dessutom var byxorna larmade innan de togs med till provhytten, enligt butiksbiträdet, vilket de inte var när de senare hittades. Dottern hade en magnet på sig som enligt rätten var till för att avlägsna larm. När kvinnorna senare konfronterades av ordningsvakter försökte dottern gömma magneten. Larmet hittades av butiksbiträdet i en jacka som dottern provat och mamman hängt tillbaka då dottern bett henne att göra det.

På grund av dessa omständigheter finner Varbergs tingsrätt dottern skyldig till stöld. Mamman frias däremot då det inte går att bevisa hennes delaktighet i brottet. Det går att fastställa att hon varit i butiken med sin dotter och att det var hon som tog byxorna till provhytten. Men hon säger att hon inte vet vad som hände med byxorna efter att hon lämnat dem i provhytten med sin dotter. Rätten menar att trots att det finns vissa faktorer som talar för att mamman var en del av stölden har det inte framkommit något konkret i utredningen som bevisar det.

Påföljden för dottern blir villkorlig dom utan dagsböter då hon suttit frihetsberövad i nästan en månad. Hon är inte straffad sedan tidigare.

LÄS OCKSÅ: Vikarie tryckte ner boende på golvet: ”Det får inte hända”

LÄS OCKSÅ: Misstänkt rattfylla – bil körde vingligt

LÄS OCKSÅ: Kungsbackabo åtalas för koppleri och barnporrbrott

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.