Mopedrån i Kungsbacka – 18-åring hotades med kniv

En 18-årig man hotades med kniv och rånades på sin moped i Kungsbacka sent på söndagskvällen. Polisen kunde kort därpå gripa en man, som nu misstänks för flera brott.

ANNONS

Vid 23-tiden på söndagskvällen fick polisen ett samtal från en man som ska ha blivit misshandlad och utsatt för ett rånförsök vid resecentrum i Kungsbacka.

– Personen ska ha fått ett slag i ansiktet enligt uppgift, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Gärningspersonen ska därefter ha gett sig på en annan man. Bara några minuter efter det första larmsamtalet, vid klockan 23.10, ringde 18-årig man till polisen och berättade att han blivit rånad på sin moped vid Kungsbacka station.

– Han ringer och berättar att en man i 25-30-årsåldern har hotat honom med kniv och därefter tillgripit hans moped, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl på polisen.

Tack vare 18-åringens pappa fick polisen snabbt koll på var den misstänkte gärningsmannen befann sig.

– Pappan såg mopeden färdas norrut och följde efter i bil på behörigt avstånd. På så sätt kunde vi dirigera patrullen, säger Magnus Schildt.

Den misstänkta gärningsmannen ska ha kolliderat vid Kållerredsmotet och kunde därefter gripas av polisen. Mannen ska inte ha skadat sig men polispatrullen tog med honom till sjukhus för kontroll.

– Jag har inga uppgifter om fysiska skador från någon av de inblandade personerna, säger Fredrik Svedemyr.

Den gripne mannen är nu misstänkt för försök till rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott eget bruk, grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

LÄS MER:Man misshandlad med cykelpump

LÄS MER:Inbrottstjuv ertappad av polisen

LÄS MER:Polisen stoppade bilist – två män gripna

ANNONS