Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Monika Hamrin tar emot diplom och marsipantårta av centerns Karin Green. Foto: Mia Sandblom Bild: Mia Sandblom
Monika Hamrin tar emot diplom och marsipantårta av centerns Karin Green. Foto: Mia Sandblom Bild: Mia Sandblom

Monika Hamrin prisas för engagemang och idéer

Centerkvinnorna delar med anledning av internationella kvinnodagen ut sitt årliga diplom. I år går priset till Monika Hamrin, för sitt engagemang i en levande innerstad.

Priset delar Centerkvinnorna ut lokalt över hela landet, i syfte att uppmärksamma en företagarkvinna på orten.

– Vi väljer att tolka det som att företagsamma kvinnor också kan belönas, säger ordförande Karin Green.

Monika Hamrin tar emot diplom och marsipantårta i Badhusparken och lyssnar på motiveringen. Initiativet med torghandel på fredagarna lyfts fram, och hon hyllas som en entusiastisk initiativtagare som inspirerar och sprider ringar på vattnet.

Grattis!

– Tack så mycket, det känns jättekul att kunna inspirera andra och jag är jättetacksam över att det uppmärksammas. Men torgdagarna var jag inte ensam om att driva, knallarna och kommunen har varit delaktiga.

Motiveringen löd bland annat att du är en medkraft för jämställdhet. Känner du igen dig i det?

– Ja, lite, men det är inget jag jobbar aktivt för, utan det är så jag är. Jag älskar människor och tycker alla är viktiga. Men som kvinna behöver man bevisa mer och kanske bör man jobba lite med sig själv där också. Man kan mer än man tror. Men jag är 51 år nu, jag känner mig inte motarbetad av något gubbvälde. Det var annorlunda när jag startade företag som 22-åring.

Vad har du för planer nu?

– Nu har vi fått upp tivolibelysningen på Storgatan, som en port in till stan. Förhoppningsvis kommer fler gator göra samma sak. Jag pratade med några unga tjejer som drömmer om mötesplatser för yngre. Badhusparken är en bra plats som man kan göra något mer av. Där borta är Beda Hallbergs plats, det hade kunnat utvecklas till Majblommans park.

Hur tas idéer emot i Kungsbacka?

– De tas emot bra. Men man måste ha tålamod, jag vill gärna ha gjort saker nu. Men man hittar vägar. Det är en process att få med många åt samma håll, med enade mål.

Hur ser framtiden ut?

– Vi går mot ljusare tider på alla sätt. Jag är glad att inget företag har gått i konkurs i innerstaden under det här svåra året, tvärtom har nya hyresgäster hittat hit. En frisör i gamla Valands blommor, och en tatuerare. Jag känner att småstädernas revansch börjar nu. Vi bygger i stan, och förlänger söderut. Jag ser en rolig framtid för Kungsbacka.

Mia Sandblom

[email protected]