Monica Folkesson vill skicka ett stort tack både till Thomas Nordberg och Assistanskåren som hjälpte henne när hon fick bilhaveri tidigare i veckan.
Monica Folkesson vill skicka ett stort tack både till Thomas Nordberg och Assistanskåren som hjälpte henne när hon fick bilhaveri tidigare i veckan. Bild: Privat

Monica räddades av väghjälte när bilen havererade

När Monica Folkesson skulle svänga ut på på Tölö tvärled slutade bilen plötsligt att fungera. Hon stod illa till och försökte desperat ringa efter hjälp. Då dök plötsligt räddaren i nöden upp från ingenstans, och han hyllas nu till skyarna av både Monica och många andra på sociala medier.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid i måndags som Monica Folkesson plötsligt fick bilhaveri när hon skulle svänga ut på vägen mot Tölö tvärled.

– Det var som om någon drog ut sladden och motorn var bara död, berättar hon.

Hon kunde på intet sätt starta motorn igen och försökte desperat ringa efter hjälp medan kön bakom henne växte, och flera bilar samtidigt försökte tränga sig förbi både hennes bil och refugen där hon fått stopp.

– Jag hade ju varningsblinkers på och hade även för avsikt att gå ut att sätta upp en varningstriangel, fast jag vågade faktiskt inte eftersom många körde väldigt fort och trafikfarligt för att försöka komma förbi mig och bilen, berättar hon vidare.

ANNONS

Ringde bärgare

Då dök plötsligt räddaren i nöden upp i form av Thomas Nordberg, från Kungsbacka mark och fastighetstjänst, som kom körandes i en stor lastbil med kran.

– Han stannade och hjälpte mig och blockerade min bil med sin jättemaskin så att jag inte skulle bli påkörd av alla fartdårar, säger Monica Nordberg.

– Han hjälpte mig att ringa till Assistentkåren och dirigerade även trafiken under tiden vi väntade på att bärgaren skulle komma och bogsera min bil till verkstan, berättar hon.

Tusen lajks

Hon hann dock aldrig tacka sin hjälte på plats och publicerade därför en bild med ett stort tack till räddaren i nöden i en lokal facebookgrupp senare under dagen. Inlägget har i skrivande stund fått över tusen lajks och hjärtan. Väghjälten själv är nästan lite chockad över all uppmärksamhet.

– Ja herregud, snacka om att en fjäder blir till en struts. Jag vet nästan inte om jag vågar göra om det, även om jag bara gjorde det som kändes helt naturligt att göra i en sådan situation, säger Thomas Nordberg, lite blygsamt.

– Men jag är naturligtvis jätteglad över att Monica blev så glad för hjälpen, för det var verkligen helt kaotiskt på platsen, där många körde helt vansinnigt och till och med försökte köra om tre bilar i bredd, fortsätter han.

ANNONS

Trivs bäst i skogen

Man behöver faktiskt inte ha så bråttom i trafiken, påpekar Thomas Nordberg.

– Jag är ju själv ute mycket och kör i jobbet och kan ju säga att många skulle må bra av att lätta lite på gasen. Själv trivs jag bäst ute i skogen, då jag kan sitta och dricka en kopp kaffe i lugn och ro, när jag är ledig och inte behöver vara ute på vägarna själv, säger han, med ett skratt.

Camilla Moestedt

redaktion@kungsbackaposten.se

ANNONS