Kungsbackamoderaternas webbsida 1000kungsbacka.se ska samla Kungsbackabornas åsikter om vad som behövs eller saknas i kommunen. ”De bästa idéerna kan hamna i vårt valmanifest”, säger Christian Johansson, lokal valledare för partiet.
Kungsbackamoderaternas webbsida 1000kungsbacka.se ska samla Kungsbackabornas åsikter om vad som behövs eller saknas i kommunen. ”De bästa idéerna kan hamna i vårt valmanifest”, säger Christian Johansson, lokal valledare för partiet. Bild: Mats H Ljungqvist

Moderaternas nya webbsajt: Ge oss tusen idéer om framtiden

Moderaterna startar en webbsajt för att in förslag från Kungsbackas invånare. Målet är att samla in tusen idéer innan höstens medlemsmöte spikar den framtida politiken.
– Vi vill veta vad invånarna tycker, säger Christian Johansson (M).

ANNONS

När pandemin slog till fick de politiska partierna lägga dörrknackning och kampanjande åt sidan. Det är ju annars den vanliga vägen för politiker som vill ha väljarnas kvitto på hur kommunen sköts.

Kungsbackamoderaterna tar nu webben till hjälp och lägger upp hemsidan 1000kungsbacka.se.

På sajten kan vem som helst klicka in och lämna både förslag och synpunkter på politiken. Sajten lades upp i måndags och har så här långt fått 18 förslag på hur Kungsbacka ska bli bättre.

Självkörande bussar

Det handlar om allt från fler poliser på stan och en ny ishall till en flytt av den planerade arenan. Ett förslag är att Kungsbacka kommun ska satsa på fler båtplatser, ett annat vill se självkörande bussar till Tjolöholm och ytterligare ett förslag är att införa en mer modern källsortering.

ANNONS

LÄS MER:25 års väntetid för lägenhet i Onsala: ”Vi får samtal varje vecka”

Christian Johansson, moderatpolitiker och lokal valledare, är förtjust över att sidan fått en rivstart.

– Jag lägger ut så många som möjligt av förslagen så att de syns på sidan, det handlar om att bygga förtroende, så att det syns att detta är på allvar och att det lockar fler att höra av sig. Målet är att vi ska få in tusen idéer innan hösten, då vi har vårt stora medlemsmöte, säger han.

Unga vill påverka

Dessutom är ett uttalat mål att locka de yngre att tycka till. Enligt den stora LUPP-undersökningen bland unga så är det många som vill påverka politiken – men de vet inte riktigt hur det går till. Och ingen fråga är för liten, försäkrar Johansson.

LÄS MER:Hård strid om coronabidrag till föreningar: ”Är orättvist”

– Det är klart att det är skillnad på om folk vill ha en trasig gatlykta bytt, där kan vi agera direkt, eller om de föreslår att vi bygger en ny ishall, som är en fråga som tar längre tid att behandla. Det här är ju ett sätt för oss att få veta vad folk därute tycker behövs i Kungsbacka. Man kan om man vill vara anonym, men vi försöker att återkoppla till alla som hör av sig, fortsätter han.

LÄS MER:Flera byggen i Kungsbacka blir billigare än beräknat – sparar miljoner

Är det inte risk att detta bara blir en önskelista på dyra satsningar, och så blir väljarna besvikna när de inte blir av?

ANNONS

– Nej, jag tror att även om folk kan bli besvikna på att det inte går att genomföra allting, så kan vi ändå ha en bra dialog. På medlemsmötet ska vi ta med oss alla förslag vi får in, och jobba vidare med dem. Allting kommer inte att komma med, men de bästa idéerna kanske kommer synas i vårt valmanifest inför valet nästa år, säger Christian Johansson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS