Moderata riksdagskvinnan Ulrika Jörgensen arbetade tidigare som sjuksköterska. Under pandemin gick hon tillfälligt tillbaka till vården för att avlasta.
Moderata riksdagskvinnan Ulrika Jörgensen arbetade tidigare som sjuksköterska. Under pandemin gick hon tillfälligt tillbaka till vården för att avlasta. Bild: Mats H Ljungqvist

Moderaterna föreslår Ulrika till riksdagen: ”Första och sista gången i opposition”

Kungsbackas Ulrika Jörgensen (M) är tvåa på listan när Hallandsmoderaterna presenterar förslaget till nästa års valsedel. Det var likadant inför förra valrörelsen och då räckte det till en riksdagsplats.
– Det var varit en jätterolig period, med mycket nytt, säger hon.

ANNONS

Det är Moderaterna i Hallands nomineringskommitté till riksdagen som tar fram namnen till valsedeln. Den 13 november tar Moderaterna i Hallands nomineringsstämma det avgörande beslutet om hur valsedeln kommer se ut inför valet 2022.

– Det är hedrande att bli föreslagen igen, det är stort, säger Ulrika Jörgensen.

LÄS MER:Magdalena är Kungsbackas toppnamn på S-listan

Personlig vid presentationen

Hon är tvåa på listan efter Lars Püss från Villshärad, och namn nummer tre är Helena Storckenfeldt från Kullavik. På åttonde plats finns Åsabon Christian Johansson. Det är dessa åtta översta namn som är presentationskandidater, vilket innebär att de får framföra en personlig presentation på nomineringsstämman.

– Jag har inte börjat fundera på vad jag ska säga, men det handlar om att vara så personlig som möjligt, säger Ulrika.

ANNONS

Hoppade in i vården under pandemin

Hon var innan 2018 regionpolitiker med fokus på hälso- och sjukvårdsfrågor, men har ett förflutet som sjuksköterska. Det är inom vården hennes största engagemang ligger. Under pandemin, när riksdagsarbetet gick på sparlåga och mycket av jobbet utfördes på distans återgick Ulrika under en period till vården för att avlasta hårt ansträngda kolleger.

– Det var nyttigt att komma tillbaka till vården, men det är i riksdagen jag vill vara. Det har varit en jätterolig period, med mycket nytt. Jag fick testa på att vara i opposition för första gången. Det har jag aldrig varit innan, och det var säkert sista gången också, säger hon och skrattar.

LÄS MER:Förlorade kampen om kommunalrådsposten – nu hoppas Schölander på riksdagen

Jobba med förebyggande hälsofrågor

Ulrika Jörgensen är suppleant i socialutskottet och kulturutskottet, och hoppas fortsätta med det. Hon vill jobba mer med förebyggande hälsofrågor och preventiv sjukvård.

Längre ner på nomineringskommitténs förslag finns bland andra Filip Berndtsson från Kungsbacka, Onsalas Maria Gathendahl och Annika Carlsson från Fjärås.

LÄS MER:Center-Ola hoppas få jobb inom näringslivet

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS