Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Mobiltelefoner för tiotusentals kronor stals i Kungsbacka – nu åtalas två män

Under en stöldturné i Västsverige misstänks de två männen ha stulit mobiltelefoner, surfplattor, kött, sprit och andra varor för tiotusentals kronor. Nu ställs de inför rätta.

Inne på Trebutiken på Kungsmässan misstänks de två männen, som båda är i 35-årsåldern, ha gjort tre besök för att stjäla under förra sommaren och hösten: 5 juli, 23 augusti och 23 oktober. Med sig fick de enligt polisen totalt sju mobiltelefoner till ett värde av 76 360 kronor.

LÄS MER: Justitiekanslern riktar kritik mot Kungsbacka kommun – ungdom tvingades avtjäna felaktigt straff

Den ena av männen misstänks även ha stulit en dator och en Ipad inne på Elgiganten i Kungsbacka, till ett värde av totalt 11 785 kronor. Den stölden ska ha skett 28 juli 2020.

I förhör med polisen erkänner den ena mannen att han stulit mobilerna inne på Trebutiken. När polisen frågar var telefonerna finns nu säger mannen att han inte vet. Mannen hävdar att han brukar köpa demotelefoner på Ebay.

– Jag gör olika videos med telefonerna där jag gör saker med dem. Ibland bränner jag dem och kör över med en bil. Ibland kan man inte hitta demotelefoner så då går jag in i butiker och tar.

LÄS MER: Kungsbackabo brände ner hus – döms till tolv års fängelse

Polisen: Vad brukar du göra med telefonerna efter att du har gjort de sakerna med dem?

– Slänger, säger mannen i förhör.

Männen ställs nu inför rätta för ett flertal brott. Förutom stölderna i Kungsbacka misstänks 35-åringarna för stölder av bland annat Ipads, mobiltelefoner, kött och alkohol i Askim, Trollhättan, Göteborg, Partille, Mölndal och Hovås. En av männen åtalas även för penningtvättbrott, och ska enligt åklagarens gärningsbeskrivning ha upplåtit sitt konto för att ta emot pengar från ett bedrägeribrott.

LÄS MER: Så kunde 26 rum på skolan brytas upp utan att larmet gick

Den ena mannen erkänner brotten han anklagas för. Den andra mannen erkänner att han stulit kött och alkohol, men nekar i övrigt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.