Misstänkt rattfull kastade ut ölburkar längs E6

Föraren ska ha satt gasen i botten och under den vingliga färden på E6 ha slängt ut ölburkar. En annan bilist ringde polisen i höjd med Lindomemotet, och en patrull tog upp jakten på den misstänkta rattfylleristen. Först vid Kallebäcksmotet fick polisen stopp på honom.

ANNONS

Klockan 15.36 på lördagen larmades polisen om en misstänkt rattfyllerist i höjd med Lindomemotet på E6. Färden gick i riktning mot Mölndal.

– Det är en förare som kör väldigt fort och som kastat ut ölburkar längs vägen. Det är en vinglig färd. Polisen gör ett försök att stoppa ekipaget men föraren väljer att inte stanna, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisjakt in mot Göteborg

Färden fortsatte genom Mölndal och in mot Göteborg. Vid Kallebäcksmotet fick polisen stopp på bilen.

Bakom ratten satt en man i 70-årsåldern. Han misstänks nu för rattfylleri och fick följa med polisen för kontroll.

ANNONS

– Det är inte ovanligt att allmänheten ringer in om vingliga färder och misstänkt beteende i trafiken. Det är bra att de hör av sig så vi får en chans att agera, säger Fredrik Svedemyr.

Färden lär ha startat i Anneberg

Men mannens vingliga färd lär ha börjat i Anneberg redan 40 minuter före larmet från E6. Fredrik Svedemyr berättar om en anmälan som kom in klockan 14.40.

– Det är en berusad man som lämnat en restaurang i Anneberg och satt sig i en bil och kört iväg. Redan i samband med det var han nära att krocka och hamna på fel sida av vägen, säger Fredrik Svedemyr.

Enligt honom är det stor sannolikhet att det rör sig om samma misstänkta rattfyllerist.

– Mycket tyder på att det är samma person som lämnat Anneberg till synes berusad. Men det får utredning visa huruvida det de facto är det, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS