Misstänkt misshandel – lärare och elev inblandade

Under fredagsförmiddagen inkom ett larm till polisen om ett bråk på en skola i Kungsbacka. Enligt polisen är det en elev och en lärare som ska ha varit inblandade.
– Det jag fått till mig är att en elev har varit utåtagerande, säger Maria Andersson, förvaltningschef.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Enligt polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler ska det av okänd anledning ha uppstått en konflikt mellan en lärare och en elev där eleven uppgivit för polisen att läraren slagit honom.

Maria Andersson, förvaltningschef för förskola och grundskola i kommunen, bekräftar att det inträffat en incident på den aktuella skolan.

– Det jag fått till mig är att en elev har varit utåtagerande. För att förhindra våld har läraren hjälpt till att avbryta den här händelsen. Därefter gick eleven hem och kontaktade polisen, säger hon.

Anmälan om misshandel upprättad

När polisen kom till platsen upprättade de en anmälan. Det berättar Camilla Kreuger, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka:

– Man har varit på en skola och man har tagit upp en anmälan om misshandel, ingen är avförd med ambulans.

Camilla Kreuger vill inte uttala sig om huruvida anmälan om misshandel riktar sig mot elev eller lärare.

Läraren är fortsatt i tjänst, och det finns inga misstankar gentemot hen från skolans håll.

Hur arbetar ni på kommunen vidare med det här?

– Just nu har vi en fortsatt dialog med polisen för att se vad de har fått fram under sitt arbete, säger Maria Andersson.

Kungsbacka-Posten har varit i kontakt med skolans rektor som hänvisar till Maria Andersson.

ANNONS