Kungsbacka kommun avråder från bad vid badplatsen Fjärås Bräcka. Bilden är en arkivbild som är tagen på en annan badplats.
Kungsbacka kommun avråder från bad vid badplatsen Fjärås Bräcka. Bilden är en arkivbild som är tagen på en annan badplats. Bild: Stenungsunds kommun

Misstänkt algblomning i Lygnern – hund sjuk efter bad

Under måndagen skriver Kungsbacka kommun på sin hemsida att de misstänker en algblomning vid badplatsen Fjärås Bräcka. Därför avråder nu kommunen från att bada på platsen.

ANNONS
LocationFjärås||

Kungsbacka kommun fick under måndagen in ett samtal gällande en hund som badat vid platsen och blivit sjuk. Efter det åkte kommunen ut till badplatsen för att ta prover på vattnet.

– Vi väntas få svar på dessa imorgon eller på onsdag, säger Tobias Engström, Miljö- och hälsoskyddsinspektör vid Kungsbacka kommun.

Kommunen avråder från att bada vid Fjärås Bräcka fram tills de har fått svar på sina badvattenprover. Detta då man kan få algförgiftning av att bada i vatten med algblomning.

I närheten av badplatsen hämtas dricksvatten. Tobias Engström säger dock att risken är låg att dricksvattnet skulle påverkas.

– De hämtar vatten på 20 meters djup, och algblomning brukar hålla sig till ytan av vattnet så sannolikheten är låg att det skulle påverkas. Vattnet går även igenom reningsprocesser innan det hamnar i våra glas, säger Tobias Engström.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS