Misstanken: Drogpåverkad man hotade pojke med leksakssvärd

Under sensommaren gick en man runt med ett leksakssvärd vid resecentrum i Kungsbacka. Nu åtalas mannen för olaga hot efter att ha pekat svärdet mot en ung pojke och uttalat: ”Ska jag hugga dig eller?”. Mannen nekar till brott.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Det var i augusti som en pojke i mellanstadieåldern var på väg till bussen vid resecentrum i Kungsbacka för att ta sig till skolan. När han gick upp för trappan mot busshållplatsen stötte han på en man som bar på ett leksakssvärd, varpå mannen sa något i stil med ”ska jag hugga dig eller” till pojken.

LÄS MER:Stor sexualbrottsrättegång inledd – misstänkt nekar till grovt brott

Pojken gick snabbt från platsen och ringde till sin pappa som larmade polisen. Polisen kom till platsen och tog upp en anmälan. En av poliserna berättar i förhör att pojken verkade rädd.

– När undertecknad satt och pratade med NN hade han tårar i ögonen, var väldigt skärrad och sa att han var rädd. Undertecknad försökte få ut ett så bra signalement, vilket NN gav, säger en av poliserna i förhör.

ANNONS

LÄS MER:85-åring nära att köra på polisman i Kungsbacka

Pojkens signalement hjälpte polisen

Med hjälp av bland annat pojkens signalement om att mannen bar på en blå kasse, så kunde polisen gripa en person strax därefter. Det rör sig om en man i 50-årsåldern som är hemmahörande i Mölndals kommun. Enligt polisen visade mannen tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad när han påträffades.

Nu har åtal väckts mot mannen som misstänks för olaga hot. I förhör nekar han till brott och säger att han inte gjort något.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS