Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens utredningschef, Cecilia Bergsten, konstaterar att det kan finnas ett motiv till mordet. Arkivbilder: Ola Folkesson/Tobias Sandblom
Polisens utredningschef, Cecilia Bergsten, konstaterar att det kan finnas ett motiv till mordet. Arkivbilder: Ola Folkesson/Tobias Sandblom

Misstänkta mördaren ringde mamma efter mordet: ”Kan skönja ett motiv”

Den misstänkta mördaren hamnade i chock. Efter mordet ringde hon sin mamma – som fick larma SOS. Kvinnan nekar fortfarande till anklagelserna.
– Vi kan skönja ett motiv, säger Cecilia Bergsten, utredningsledare på grova brott.

Klockan 17.40 fredagen den 29 januari hittades mannen i 65-årsåldern död i sin bostad i Åsa. Han låg död i köket medan kvinnan satt kvar i soffan i ett annat rum. Enligt uppgifter till GP surfade hon på nätet när polisen grep henne.

Kvinnan, som är i 45-årsåldern, häktades den 1 februari på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningen överklagades till hovrätten. I överklagandet skriver kvinnans advokat, Elisabeth Johansson:

”Att hon inte agerade på ett rationellt sätt och behövde hjälp av sin mor för att kunna larma polis/ambulans efter att hon upptäckt att hennes sambo låg mördad i köket, menar klaganden beror på att hon sedan tidigare lider av posttraumatiskt stressyndrom. Det kan således inte hållas som ett bevis för att hon är skyldig utan förklarar även det faktum att hon satt som paralyserad i soffan när polisen kom till platsen.”

45-åringen mår dåligt i häktet. Hon sägs vara chockad och djupt sorgsen över att sambon har bragts om livet.

Kvinnan nekar till brott. Hon har inte varit särskilt talför i förhör och hon har inte velat medverka i den personutredning som Kriminalvården gör.

Har ni funnit något motiv?

– Motiv är alltid av intresse för allmänheten och media. Vi kan skönja ett motiv, men det är alldeles för tidigt att säga något, säger Cecilia Bergsten.

Enligt kvinnans advokat finns inga tecken på handgemäng eller våld dem emellan. Det bekräftas av polisen. 45-åringen berättade under en paus i samband med häktningsförhandlingen att en kniv använts som vapen, men att hon inte varit den som mördat mannen.

– Jag kan säga att det har gjorts beslag på den aktuella platsen. Det finns föremål som nu ska genomgå en teknisk undersökning, säger Cecilia Bergsten.

Tobias Sandblom

[email protected]

Läs även: Här häktas den misstänkta mördaren: ”Offret var världens snällaste”

Läs även: Grannarna berättar om dramat: ”Hörde dunsar precis innan mordet”