Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vattenstrålar från en dusch.
Villaägaren misstänks ha skruvat på vattenflödet igen, efter att kommunen stängt av det. Bild: Erika Arnadottir

Misstänkt vattenstöld – villaägare ska ha brutit upp låset åtta gånger

Kungsbacka kommun polisanmäler en villaägare för vattenstöld. Man har tidigare stängt av vattnet till huset eftersom räkningar inte betalats. Upprepade gånger ska den misstänkte ha brutit upp låset och öppnat flödet igen.

Brottet ska ha begåtts under knappt fyra månader, i kommunens västra delar. Kungsbacka kommun står som målsägande, efter att man upptäckt att ventillåset till vattenservisen flertalet gånger brutits upp. Vattnet till villan hade stängts av, eftersom räkningarna inte betalats och kommunen hade trots upprepade försökt inte fått kontakt med ägaren.

LÄS MER: Räddningen för ambulansbristen – lättvårdsambulanser

Men det hindrade inte den misstänkte från att ta en dusch. Åtta gånger har kommunens servicetekniker uppmärksammat och dokumenterat att någon brutit sig in i ventilschaktet och gjort åverkan på ventilen. På så sätt har man fått vatten till huset, trots att det stängts av. Kommunen har nu gjort en polisanmälan för egenmäktigt förfarande.

– Ja, eftersom det här har fortsatt under en period så har vi valt att polisanmäla, säger Annika Malm, verksamhetschef Vatten & Avfall.

LÄS MER: Vinnaren hittad – nu är Kungsbackabon 15 miljoner rikare