Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ministerbesök i Kungsbacka – Ardalan Shekarabi (S) knackade dörr

Under tisdagen fick Kungsbacka återigen ministerbesök. Tidigare i somras var finansminister Mikael Damberg i kommunen. Den här gången var det socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) som hade vägarna förbi.

På tisdagseftermiddagen möttes ett glatt gäng socialdemokrater upp på en parkering nära Tingberget. De närmsta två timmarna skulle ägnas åt dörrknackning tillsammans med Sveriges socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

– Vi märker att vi får väldigt bra gensvar av att knacka dörr, så vi ska sätta fokus på valet och prata med medborgarna här, säger Shekarabi.

Han säger även att det är särskilt roligt att vara i Kungsbacka just den här veckan då den första utbetalningen av den höjda garantipensionen kommer gå ut under torsdag och fredag.

– Det är ganska många pensionärer i Kungsbacka kommun, så det är extra kul för mig att vara här och möta de pensionärerna och berätta vad vi vill göra för att fortsätta höja pensionerna framåt, säger han.

Bra magkänsla för Shekarabi

Han tillbringade hela tisdagen i Halland, med start i Halmstad, vidare till Varberg och till sist Kungsbacka. Aktiviteten för kvällen var alltså dörrknackning och den inleddes med några ord från Ardalan Shekarabi till de som ställt upp på att knacka dörr för Socialdemokraterna. Därefter spridde gruppen ut sig och Shekarabi tog sällskap av Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna listetta i Kungsbacka.

Sedan länge är det de borgerliga partierna som styr i kommunen men Shekarabi tycker sig se att det finns en relativt stor grupp som tidigare röstat borgerligt som börjar överväga att gå över till det röda partiet.

– Jag har haft en del sådana samtal de senaste veckorna. Man har röstat borgerligt hela sitt liv men man tycker inte om högerpartiernas närmanden mot Sverigedemokraterna, samtidigt som man tycker om Magdalena Andersson ledarskap. Då vill vi ju prata med dem och få de att ta sista steget och för första gången rösta på Socialdemokraterna, säger Shekarabi.

Han har en bra magkänsla inför valet trots att det är en jämnt mellan blocken.

– Statsminister Magdalena Andersson har ett väldigt högt förtroende och det märks när man knackar dörr. Det är väldigt roligt för oss såklart, säger han.

LÄS OCKSÅ: Hett när politiker paddlade i centrum: ”Har laddat med valfläsk”

LÄS OCKSÅ: Barnens mardrömsresa efter skolbussens nya rutt: ”Får stanna hemma”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.