Minibuss fattade eld – branden spred sig till återvinning

En minibuss började att brinna på en parkering på Faktorvägen i Kungsbacka under onsdagseftermiddagen. Branden spred sig till en närliggande pappersåtervinning, enligt räddningstjänsten. Två styrkor från Kungsbackastationen bekämpade branden.

ANNONS

Larmet kom klockan 15.12 på eftermiddagen. Räddningstjänsten var på plats kort därefter.

Initiala uppgifter från räddningstjänsten sa att det var en lätt lastbil som brann, men det visade sig vara en minibuss som av okänd anledning fattat eld. Branden spred sig sedan till en intilliggande container.

– Det ska vara en minibuss som har brunnit, och det har spridit sig till pappersåtervinningen. Det är nedsläckt och under kontroll nu. Vi har två enheter från Kungsbackastationen på plats, sa Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, omkring en halvtimme efter att larmet kom.

Vid ungefär samma tidpunkt berättade Anders Nordlander, räddningsledare på platsen:

– Vi håller på med släckningsarbete och beräknar att hålla på med det i en halvtimma till.

Fordonet ska tillhöra ett företag verksamt i området, enligt uppgifter till Kungsbacka-Posten. Personen som körde fordonet ska ha känt hur det började lukta rök och gick då ur bilen och ringde sin chef och sa att hen trodde att det brinner i bilen.

Räddningstjänsten lämnade platsen och var tillbaka på stationen vid klockan 16.30. Ingen ambulans larmades ut, enligt räddningstjänsten.

LÄS MER:Förbipasserande såg lågor från villa – var filmvisning

LÄS MER:Polisens nya besked: ”Branden inte anlagd”

LÄS MER:Fullt utvecklad brand i Frillesås

ANNONS