Många kitesurfare söker sig till Rågelund.
Många kitesurfare söker sig till Rågelund. Bild: Ellinor Svensson

Miljoner i bidrag för att utveckla Hallands turism

De halländska kommunernas turistorganisationer ska få ta del av 4,2 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att utveckla Halland som en hållbar turistdestination året runt.

ANNONS
|

Region Hallands tillväxtutskott har beviljat den treåriga satsningen. Projektet har även genomförts under 2021 och 2022, men då hade kommunerna bara kunnat söka pengar för ett år i taget. Det nya beslutet gör det möjligt att ansöka om fleråriga projekt.

"Vi ser att destinationsutveckling tar tid och en flerårig finansiering skapar mer kontinuitet och gör det enklare för kommunerna att satsa på långsiktiga och hållbara insatser, vilket är precis det vi vill uppmuntra till”, säger Ellinor Huisman, strateg på Visit Halland, i ett pressmeddelande.

Det finns två olika typer av insatser som kommunernas turistorganisationer kan söka pengar för:

• Projekt eller processer som syftar till att skapa eller utveckla upplevelser, besöksmål, platser eller andra reseanledningar på ett hållbart sätt.

ANNONS

• Ett evenemang som bidrar till att utveckla platsen på ett långsiktigt och hållbart sätt med bestående inslag.

Hållbar destinationsutveckling kan bland annat innebära att man skapa besöksmål som attraherar turister även utanför högsäsong eller att man minskar miljöpåverkan i en upplevelse.

"Vi hoppas verkligen att Hallands kommuner tar chansen att söka medel så vi tillsammans kan fortsätta utveckla Halland till en hållbar och attraktiv året-runt-destination”, säger Ellinor Huisman.

LÄS MER:Mora träsk trollband publiken direkt: ”Som att komma hem”

ANNONS