Miles tillbaka på gamla hemmaplan: ”Lite after beach”

Torsdagskväll innebär numera livemusik på Kungsbackas bargata. Tillbaka i stan denna gången var före detta Åsabon David Miles som blandade egna låtar med klassiska sommarhits.
– Det blir nog en del folk man känner igen, säger en taggad trubadur innan spelningen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är redan snart augusti, och kanske stämmer delvis de textrader som strömmar ur högtalarna när David Miles kör Tomas Ledins klassiker en kvart in i första akten. Sommaren må vara kort, men den är definitivt inte slut.

– Man får väl hoppas att det blir lite allsång och att några kommer upp på benen och dansar lite. Samtidigt kör jag ju ensam utan band, så känslan ikväll blir nog lite after beach, säger David Miles.

Han har roddat klart på scen och hunnit få i sig en bit mat inne på Prinsen. Solen värmer och det är redan trångt på uteserveringarna. Varken Norra Torggatan eller de ställen och krogar som ligger där eller i närområdet är obekanta för trubaduren.

Tillbaka på gamla hemmaplan

– Jag har ju stått och spelat på nästan alla de här ställena förr, Esters och Kings Hill och Prinsen. Nu blir det ju en härlig sommarkväll och det ska bli kul att se en del gamla bekanta, fortsätter trubaduren.

David Miles är ursprungligen från Göteborg men har bott många år i först Åsa och sedan Fjärås. I dag håller han till söder om Helsingborg, men att komma tillbaka till Kungsbacka är alltid kul, berättar han.

– Det blir inte att jag är här så ofta nuförtiden. Jag försöker komma hit nån gång varje sommar. Nuförtiden lever jag inte på det här längre utan gör det för att det är kul.

En hel del covers, men även lite eget. 2011 fick David Miles en hel del radiotid med låten Det är bara så det är.

– Då fick jag ett kontrakt med ett litet skivbolag i Stockholm och gav ut ett par skivor, men det flög aldrig riktigt. Det blev mest på lokal nivå. Men väldigt kul oavsett.

Publiken stämde upp

Och kul verkade publiken på Norra Torggatan ha under kvällen. Förhoppningarna om allsång behövde trubaduren inte vänta länge på. Låtar som En kväll i juni av Berghagen, Beatlesklassikern Come Together, och inte minst Thomas Stenströms Slå mig hårt i ansiktet fick människor att stämma in och sjunga med för full hals.

– Folk kommer nog att känna igen musiken, det är samma gamla låtpärm, säger David Miles och skrattar.

LÄS MER:Glennartz ställde till med sommarshow: ”Vi har följt dem länge”

LÄS MER:Nu drar matfestivalen igång på torget: ”Kul att strosa runt”

LÄS MER:Simmare drog på utflykt vid Draget: ”Perfekta förhållanden”

ANNONS