Ica Maxi blir större – på mat. Posten försvinner. Istället kan Andreas Mattsson visa upp en större restaurangdel.
Ica Maxi blir större – på mat. Posten försvinner. Istället kan Andreas Mattsson visa upp en större restaurangdel. Bild: Tobias Sandblom

Maxi bygger om – får ny gigantisk restaurangdel

Post och spel försvinner. Däremot får Ica Maxi en riktigt stor restaurangdel, som sväller rejält.
– Det är mat vi vill fokusera på, säger Andreas Mattsson, ställföreträdande handlare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I dagsläget har Ica Maxi i Borgås-området ett kafé. Det hålls stängt under coronapandemin. I stället har Andreas Mattsson och hans kollegor smitt andra planer.

– Under våren och sommaren kommer vi att börja bygga en foodcourt. Där kommer vi att servera dagens, färska juicer, smoothies, mackor, pizza och hamburgare, säger Andreas Mattsson.

Posten kommer att försvinna

Nuvarande sittplatser kommer att tas bort. Där kommer det att bli en helvägg med mat. Nuvarande posten och förbutiken försvinner.

LÄS MER:Så kan de anställda tjäna tusenlappar i Ica-butiken

– Där kommer det i stället att bli en del lounge-platser, sittplatser och ståbord. Det här gör vi för att utveckla vår butik. Vi kommer att avveckla posten och spel ni slutet av maj. Vi vill använda ytan till bra saker som har med mat att göra.

Kan beställa digitalt

Andreas Mattsson berättar att dagen serveras till lunch, men att man ska kunna ta med sig den kall hem om man vill. Det kommer även att finnas lösningar så att man kan beställa digitalt och antingen äta på plats eller ta med sig.

LÄS MER:Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

– Det här kommer sedan att bli klart i olika etapper. Den första börjar vi att bygga under försommaren. Etapp två börjar byggas efter sommaren, skulle. Vi har använt pandemin till att rita upp det här för att få det här till ett mysigt ställe med lite industrikänsla, säger Andreas Mattsson.

Vad säger du till oroliga kunder som undrar var posten tar vägen?

– Det finns säkert folk som blir ledsna, men vi vill göra det vi kan bäst: mat och bredda matmiljön. Posten kommer att fördelas på andra ombud i området. Boende i Björkris och de som berörs kommer att få information från posten, säger Andras Mattsson.

ANNONS