Martin Dagmans nya specialitet – inredning till man caves

Det började med hjälmar för hockeymålvakter. Sedan har konstnärslivet rullat på för Martin Dagman. Nu specialiserar han sig på kylskåp – till man caves.
– Det blir som en möbel att vara stolt över, säger han.

ANNONS
|

Martin Dagman ställer ut på galleri h2o i Onsala. Där har han bland annat sällskap av sin mamma, Carin Dagman.

Martins färgsprakande konst, som främst riktar in sig på den amerikanska ursprungsbefolkningen, drar lätt blickarna till sig.

Samarbetar om man caves

– Jag har en ny samarbetspartner som ska börja sälja exklusiva inredningsdetaljer till man caves. Mitt jobb blir att designa kylskåp och här sätter ju bara fantasin gränser, säger Martin Dagman.

Han har skapat ett displaykylskåp, som ska visas upp. Den har motiv på Martins främsta intressen – amerikanska ursprungsbefolkningen.

– Kanske vill man ha en musiker eller en fräck bil på kylskåpet? Eller en idrottsstjärna, familjemedlemmar eller husdjur. Vi fixar det mesta. Ett kylskåp ställs oftast undan, men detta blir som en möbel att vara stolt över.

ANNONS

Soffor av Cadillac

Företaget som Martin Dagman ska arbeta ihop med riktar in sig på kylskåp, men kommer även att ha bland annat Cadillac-soffor. Det innebär att sitsarna är gjorda av Cadillac-bilarnas säten. Den kommer även att ha bakvingar och lampor.

– Vi kommer att hålla till i Fjärås där man kan se alla prylar. Tillverkningen av kylskåp och annat sker i kommunen, säger Martin Dagman.

Har du själv en man cave?

– Tyvärr inte. Jag har inte plats för det. Men vi ska se till att de som finns kommer att bli mycket bättre. De barer som finns i man caves kommer att bli snyggare i alla fall, säger Martin Dagman.

Mamma Carin, som bor i Tvååker, är en av delägarna i den ekonomiska föreningen, som driver galleri h2o.

Gör änglar av tyg

– Jag har alltid inspirerats av mamma, säger Martin Dagman.

Carin, som tidigare jobbat på kontor, har alltid pysslat med att göra änglar av tyg.

– Nu sedan jag blivit pensionär har jag mer tid. Det är väldigt avkopplande och kul att Martin är med också. Jag gör temaänglar. Detta är en shoppingängel. De gillar vi, säger Carin och skrattar, samtidigt som hon håller upp ett av konstverken.

LÄS MER:Irenes gröna oas lockade många under Urban garden day

LÄS MER:Inredningsbutiken fortsätter växa – försäljningen slår rekord

LÄS MER:Karolina Palmér satsar internationellt med sin konst

ANNONS