Man tagen för grovt rattfylleri – två gånger om

Under lördagskvällen larmades polisen till Hålabäcksvägen, där en person hade sett en berusad mopedist köra i diket. Några timmar senare återvände polisen för att titta till mopeden – och det gjorde även mopedisten, körandes i en bil.

ANNONS
|

Det var vid 22.20-tiden som polisen först fick kännedom om händelsen. En person som färdades längs Hålabäcksvägen hade då upptäckt en mopedist som åkte av vägen och ner i diket.

Enligt polisens stationsbefäl i Varberg kontrollerade personen därefter mopedisten, som är en man i 65-årsåldern, och tyckte att han verkade påverkad.

En patrull skickades till platsen och föraren blåste då positivt. Han medtogs därefter för kontroll, och polisen har upprättat en anmälan om grovt rattfylleri.

Samma man togs igen

Men historien slutade inte där. Strax innan klockan 02 återvände en polispatrull till den första olycksplatsen för att titta till mopeden som låg i diket. Samma tanke hade tydligen den berusade mannen, då han också hade återvänt efter att ha blivit släppt från polisstationen – fast denna gång i en bil.

ANNONS

– Det blev en anmälan om grovt rattfylleri igen, och olovlig körning med, säger stationsbefälet i Varberg, som svarar för händelser i Kungsbacka nattetid.

Efter den andra gången valde polisen att inte släppa ut mannen igen, utan omhändertog honom under lagen om omhändertagande av berusade personer (Lob).

– Han kommer att släppas här under morgonen, säger stationsbefälet.

Utöver 65-åringens rattfyllor har polisen upprättat två till under natten, varav den ena var en drograttfylla.

ANNONS