Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

polishelikopter
Polisen letade efter den försvunne mannen under söndagen på Onsalahalvön. Många människor engagerade sig i sökandet och mannen hittades på måndagsmorgonen av en privatperson. Bild: Hannes Ojensa/arkivbild

Man i 70-årsåldern försvann i Onsala – hittades efter flera timmar: ”Fantastiskt att så många var ute och letade”

Familjen ringde polisen efter att mannen i 70-årsåldern inte kom tillbaka efter en promenad. Trots att det var sent på söndagskvällen gick Kungsbackaborna man ur huse för att hjälpa till att leta efter mannen, som hittades på morgonen av en privatperson.
– Det var helt fantastiskt att det var så många som var ute och letade, vi är väldigt tacksamma, säger dottern i familjen.

Under söndagskvällen och natten till måndag pågick en stor sökinsats efter att en man i 70-årsåldern försvunnit i Onsala. Familjen berättar för Kungsbacka-Posten att mannen brukar gå en promenad men att han hade glömt att ta med sig telefonen.

– Det har aldrig hänt att han inte kommit tillbaka. Han gick hemifrån vid 16-tiden och när han inte kom hem efter några timmar blev vi jätteoroliga. Han har Alzheimers och att inte veta var han var eller om något hade hänt var fruktansvärt, säger dottern i familjen.

Engagerade hela samhället

Mannens fru ringde vid 19-tiden polisen som snabbt inledde en sökinsats med patrull och helikopter. En granne till familjen postade ett inlägg på Facebook vid 22-tiden på söndagen. Inlägget delades nästan 200 gånger och engagemanget på Onsalahalvön och även runt i Kungsbacka blev stort.

– Det var väldigt många som var ute och letade. Folk som gick ut med hunden, ungdomar, hemtjänst- och omsorgspersonal som jobbade jour och även taxichaufförer letade. De skrev vilka stigar de skulle gå och vilka de hade varit på. Helt fantastiskt att så många hjälpte till, säger dottern.

”Vill tacka han som hittade pappa”

På måndagsmorgonen hittades mannen i Gottskär, nästan en mil hemifrån, av en privatperson. Han hade ramlat, var nerkyld men mådde efter omständigheterna bra. Familjen vill tacka alla som hjälpte till.

– Han var hemma vid femtiden så han hade ju varit borta väldigt många timmar. Man blir så himla lättad. Vi vill tacka han som hittade pappa, polisen och alla andra fantastiska människor som var ute och letade. Vi är väldigt tacksamma för att så många hjälpte till, säger mannens dotter till Kungsbacka-Posten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.