Man försökte stjäla hos äldre kvinna i Frillesås

En man uppgav sig för att sälja tavlor och försökte ta sig in hos en äldre dam i Frillesås under fredagskvällen. Kvinnan blev misstänksam och kontaktade hemtjänsten som larmade polis.
– Det är moduset för att stjäla hos äldre, säger Ulf Eriksson, stationsbefäl.

ANNONS
|

Det var vid 20-tiden på fredagskvällen som polisen larmades till en adress i Frillesås. En äldre kvinna hade fått påhälsning av en man i 20-årsåldern som uppgav sig för att sälja tavlor.

Mannen bad om att få komma in och sitta och prata i vardagsrummet.

– Han har propsat på att få komma in i bostaden, det är moduset för att stjäla hos äldre, säger Ulf Eriksson, stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

Kvinnan släppte in mannen men insisterade på att de skulle sitta i köket så att hon kunde ha uppsikt över hallen, så att inte fler kunde smita in obemärkt.

ANNONS

– Hon var på hugget, så det var ju bra. Den här gången skrevs det en anmälan på försök till stöld, det ska inte ha varit något som hade försvunnit, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Hur vanligt är den här typen av brott?

– Det är vanligt. De tar sig in på olika sätt, de kan säga att de är från kommunen och ska kolla någonting, ska fixa tv:n eller sälja något. Ibland är det en person eller flera, att en distraherar för att flera ska kunna komma in. Det går i vågor, men generellt är det mycket brott mot äldre överlag, säger Peter Adlersson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS