Arkivbild
Arkivbild Bild: Filip Landqvist

Man anhållen misstänkt för flera brott

En man i 45-årsåldern ska ha slagit en man i 30-årsåldern till marken under onsdagskvällen och sedan satte han sig till motvärn vid polisens ingripande. Tidigare under dagen ska han också uppträtt aggressivt mot en tågvärd – och nu misstänks han för flera brott.

ANNONS
|

Strax efter klockan 18 blev en man i 30-årsåldern enligt vittnen som ringde polisen slagen till marken av en annan man på Södra Torggatan.

– Han säger själv att det var oprovocerat, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

Vittnen som sett misshandel bidrog till att en man i 45-årsåldern kunde gripas en bit därifrån.

– När polisen grep honom så var han något aggressiv och hade även en hund som nu ska tas om hand av en patrull, säger Peter Adlersson.

Mannen som blev slagen ska ha skadat sig på händerna men enligt polisen inte behövt uppsöka vård.

ANNONS

Anhållen misstänkt för flera brott

Under natten till torsdag kunde Per-Alexander Treptow, polisens stationsbefäl i Varberg, meddela att mannen numera är anhållen och misstänkt för flera brott.

– Han satte sig till kraftigt motvärn vid polisens ingripande och han försökte också förstöra en ruta på polisbilen. I samband med det blev han misstänkt för försök till sabotage mot blåljus, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger Treptow.

Tidigare under eftermiddagen ska samma man också ha stökat på ett tåg mellan Kungsbacka och Varberg. När polisen åkte ut till platsen var mannen inte längre kvar, men enligt polisen finns det uppgifter om att det var samma man.

– Han var utåtagerande mot en tågvärd och är nu också misstänkt för förgripelse mot tjänsteman och hot mot tjänsteman, säger Treptow.

LÄS MER:Stal bekants bankkort och hotade med Hells Angels

LÄS MER:Åtalad för sexbrott mot barn – nu har domen fallit

LÄS MER:Man misstänks ha använt dopningsmedel på gym

ANNONS