Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagaren har valt att inte gå vidare med misstankarna om de våldtäkter som ska ha skett på semesterresor utomlands, men mannen åtalas nu för övergreppen i Kungsbacka kommun. Montage. Bild: Annika Karlbom
Åklagaren har valt att inte gå vidare med misstankarna om de våldtäkter som ska ha skett på semesterresor utomlands, men mannen åtalas nu för övergreppen i Kungsbacka kommun. Montage. Bild: Annika Karlbom

Man åtalad för våldtäkt mot barn – hävdar samtycke

En man i 25-årsåldern åtalas för att under flera tillfällen under tre års tid våldtagit ett barn. Flera av övergreppen ska ha utförts i Kungsbacka kommun.

Mannen bor i en annan del av landet, men några av våldtäkterna misstänks ha genomförts i kommunen. Det rör sig enligt åtalet om fullbordade samlag med en person som är mer än tio år yngre än gärningsmannen och de ska ha genomförts vid ett flertal tillfällen mellan 2017 och 2020. Åklagaren har valt att inte gå vidare med de övergrepp som ska ha utförts på semesterresor i utlandet. Åtalet gäller istället de våldtäkter som genomförts i Kungsbacka kommun och på ett par andra ställen i Sverige.

LÄS MER: Kvinna sexattackerades på krogen – man döms

Det var när den minderåriga flickan berättade för en vän om vad som hänt som händelserna uppdagades och så småningom polisanmäldes.

Övergreppen ska ha startat när offret bara var tolv år och i åtalet står det att gärningsmannen haft en skälig anledning att anta att hon var yngre än 15 år. Mannen som är väl bekant med offret medger att han på ett ungefär kände till åldersskillnaden. I polisförhör säger han att han visste att en person under 15 år inte är ”byxmyndig”, men menar att han mognadsmässigt alltid känt sig yngre än vad han är.

Mannen förnekar inte händelserna i sig, men menar att det handlade om samtycke. I stämningsansökan står det dock att han misstänks genom fasthållning och med hjälp av sin kroppsvikt ha utövat tvång. I och med att offret vid flera av tillfällena var under 15 år är brottsrubriceringen oavsett om fysiskt våld använts, alltid våldtäkt mot barn.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.